OSLO: For selv om det bare var med nød og neppe at Finnsnes hentet hjem ett poeng, var det straffesituasjonen hvor Grorud satte inn 2-1, alle FIL-spillerne pratet om i etterkant.

I en løpeduell var Andreas Østeraas tilsynelatende for sent ute. Det endte med straffe til Grorud, som Mesut Can satte i mål. Østeraas mener både straffen og situasjonen forut for straffen ble oppfattet feil av pipeblåser Eivind Bodding.

– Jeg er på ballen. Det er kontakt med spilleren, men ikke i nærheten av noe som skal kvalifisere til straffe. I tillegg tar de frisparket som fører til straffe mens dommeren står og snakker med flere spillere. Jeg skjønner ikke hvordan det går an å la det frisparket gå, sier en frustrert Østeraas til Folkebladet.

Snakkis i garderoben

Flere av lagkameratene stilte også på den frustrerte siden. Quint Jansen lot høre fra seg så mye at dommeren valgte å gi ham gult kort for protestene. Vebjørn Grunnvoll hadde heller ikke mye godt å si om dommervalgene etter kampslutt. Situasjonen var uten tvil en snakkis blant Finnsnes-gutta i garderoben.

– Det er klart at de valgene som tas av dommeren har mye å si for oss. Men vi får ikke gjort noe med det nå, sier Østeraas, som tross alt er glad for at FIL-gutta tok med seg poeng hjem til nord.

Det har de nå gjort ni ganger på rad på sine visitter i Øst-Norge – reiser som tradisjonelt har framkalt mareritt om natta for poengjaktende lag fra nord.

Men det var også bare med nød og neppe at det holdt. Grorud gikk fra å være statister i en førsteomgang som Finnsnes eide, til å overta hele kampen de siste 45. Det var derfor ikke helt ufortjent at de tok ledelsen etter et frisparkmål fra Preben Mankowitz.

Gigantmulighet

Finnsnes hadde imidlertid ingen planer om å gi seg. Jonas Simonsen, som kom inn for en sliten Jonathan Barlow etter 78 minutter, fikk først en enorm mulighet. Ballen ble servert ham på sølvfat av Sander Birkeland, men Simonsen klarte aldri å få til en god avslutning fra et hold som Bardufoss-gutten vanligvis scorer fra.

– Jeg sleit rett og slett med å få stokket beina. Det må ha sett fryktelig dumt ut, sier Simonsen til Folkebladet.

Han innrømmer å ha ergret seg over situasjonen, som må klassifiseres som en vaskeekte 100-prosentsjanse. Men å være på rett sted til rett tid, det har Simonsen alltid vært flink til.

Langt inn i overtiden fikk FIL muligheten de trengte for å stjele med seg poeng. Tom Erik Bang Kristiansen hadde nok ambisjoner om å sende skuddet sitt i en helt annen retning enn til målsniken Simonsen, men sistnevnte lot seg ikke be to ganger. Denne gangen satt ballen i nettet.

- Jeg var faktisk utrolig nervøs etter å ha brent den første sjansen. Det var mange tanker som gikk gjennom hodet i løpet av to sekunder, sier Simonsen.

- Må vinne resten

Han mener lagene hadde hver sin omgang, noe som definitivt må være en treffende beskrivelse. For mens FIL tidvis herjet i 1. omgang og burde ledet med minimum to mål, gjorde Grorud det kjempevanskelig for grønntrøyene i 2. omgang.

– Blir dere litt for defensive i hodet i 2. omgang, Bjørn Johansen?

– Det er mulig, men bildet er nok mer sammensatt enn som så. Grorud legger igjen 3-4 spillere høyt i banen i 2. omgang. De gjør det kort og godt vanskeligere for oss. Og Grorud er et godt lag, sier ”Bummen”.

Den dårlige nyheten for Finnsnes er selvsagt at Tromsdalen hentet med seg tre poeng hjem fra sin visitt i sør. Men avstanden opp er likevel ”bare” seks poeng.

– Jeg tror vi må vinne alle våre gjenstående kamper for å ha en sjans til å ta igjen TUIL, men muligheten er der i høyeste grad. Vi prøver alt vi kan på å være offensive i hodet til hver kamp, sier FIL-treneren.