FINNSNES: Finnsnes IL hadde tirsdag de siste forhandlingene sammen med spilleren selv og Hønefoss.

– Alt ser ut til at vi kommer enighet. Vi får de nødvendige papirene før overgangsvinduet stenger i morgen (onsdag) ved midnatt, sier Olav Eriksen fra sportslig utvalg i FIL.

God CV

Svendsen har spilt for Hønefoss i en årrekke, brorparten av dem med klubben i 1. divisjon.

Svendsen har også vært innom G18- og G19-landslaget.

– Vi mener det er en veldig god spiller, som kan være med å komplementere laget vårt i en spennende høstinnspurt, sier Eriksen.

– Han hadde over 20 kamper i 1. divisjon i fjor, mens han i helgen spilte sin siste kamp i 2. divisjon for Hønefoss. Da har han enten spilt venstre midtstopper eller defensiv midtbane.

Etter at Skeid tok skalpen på TUIL søndag (0-2), skiller det nå kun fire poeng mellom serieleder TUIL og Finnsnes.

– Slik situasjonen er i dag, så håper vi at vi skal kunne være med å opprettholde spenningen i toppen helt inn. Det er klart det fortsatt er mange kamper igjen av sesongen og alt kan skje, men vi er heldigvis i den posisjonen at vi allerede har oppnådd årets målsetning om å bli blant de sju beste, slik at vi uansett vil få en form for opprykk til den nye 2. divisjonen. Alt som skjer heretter er ren bonus for oss, sier Eriksen.

– Skal fighte for det

Han innrømmer at førsteplassen og opprykk til 1. divisjon er noe Finnsnes vil kjempe for i høst.

– Det er artig så lenge spenningen er der. At avstanden er så liten som den er nå, vi håper den avstanden ikke skal øke så veldig mye i de kommende kampene.

– Vi er veldig fornøyd så langt, men fotballen dreier seg om å vinne. Har man sjansen til en topplassering er det naturlig å fighte for det.