FINNSNES: Nederlandske Quint Jansen har imponert mange siden han kom til Finnsnes, og ble foran årets sesong tildelt kapteinsbindet. Nå leder han også Folkeblad-børsen.

– Det er strålende, men det er et resultat av laginnsatsen. Jeg gjør det ikke bra om ikke alle på laget også gjør det bra, sier Jansen over telefon til Folkebladet.

Jansen har meget sterke 6,43 i snitt, og det er enda mer imponerende med tanke på at han har spilt samtlige 14 kamper for grønntrøyene. Bak Jansen følger Joakim Einebakken Nilsen og Andreas Løvland på henholdsvis 6,33 og 5,92 i snitt. Forrige sesong var det keeper Hans Henrik Johansen som stakk av med seieren på børsen, og også i årgjør målvakten det sterkt med 5,69 i snitt og en femteplass.

– Spiller som et lag

Finnsnes har de siste sesongene vært et typisk høstlag, men i vår løsnet det virkelig for Finnsnes-laget. 9 seire, 4 uavgjort og kun ett tap gjør at Finnsnes ligger på andreplass, bak Tromsdalen.

– Vi har trent hardt i hele vinter, og vi har en god moral. Vi spiller som et lag, og det har gitt uttelling, forklarer Jansen.

Han mener sesongen så langt har vært et stort steg i riktig retning.

– Vi har vært stabilt gode, og vi har tatt nye steg fra fjoråret. Da lå mye mye bakpå og lot de andre lagene styre, men i år har vi kontrollert hver kamp bortsett fra mot TUIL, sier midtstopperen.

– Mye kan skjer i høst

Tromsdalen ligger sju poeng foran, og har enda til gode å tape, men Jansen nekter å gi opp kampen om opprykket.

– I høst kan det skje mye. Det er selvfølgelig mulig å hente igjen forspranget. Samtidig er det viktigste at vi vinner våre kamper og gjør det bra. Vi skal ikke ha så mye fokus på TUIL, sier han.

Jansen er inne i sin andre sesong i Finnsnes-drakta, men han er usikker på om det blir en tredje.

– Jeg har kontrakt ut seosngen, så skal jeg se etter det. Jeg trives vedlig, og alt er veldig bra, men jeg må se hva jeg gjør. Nå har jeg fokus på å spille, avslutter han.