FINNSNES/PITEÅ: G15-laget til Finnsnes reiste hjem fra Piteå Summer Games med flere store smil om munnen.

For med 1-0 seier over det litauske laget FK Autara i bronsefinalen leverte de en meget sterk prestasjon Sveriges nest største fotballturnering.

– De leverte veldig bra og fikk ut det de hadde inne. De skal være veldig fornøyd med dette, sier sportssjef for yngres avdeling i FIL, Jan Tore Bakli.

Til daglig er det A-lagsspillerne Mathias Bendiksen og Christian Arnesen som har treneransvaret for guttene. Begge var imidlertid opptatt med henholdsvis 4.-divisjonskamp og 2.-divisjonskamp i helgen, noe som gjorde at Bakli fikk ansvaret med å lede laget i turneringen.

Slo TUIL i straffekonk

FIL ble nummer to i puljespillet. Det gjorde at de møtte Tromsdalen i 8-delsfinalen.

– Den vant vi på straffesparkkonkurranse. Det var artig for guttene å oppleve det å vinne en straffekonk med all nervøsiteten det medbringer. Det ble et fint utfall for oss denne gangen, sier Bakli.

I kvartfinalen slo de FK Varg 3-1, før de i semifinalen måtte se seg slått med 0-2 av det argentinske laget Tucuman, som senere vant hele turneringen.

– Vi hadde noen sjanser, men de var bedre oss. Så det var helt greit.

Bakli var imponert over guttene etter seieren i kvartfinalen.

– FK Varg er i utgangspunktet en meget tøff motstander. Vi vant 3-1, så det er den kampen som imponerte meg mest.

Tøff motstander

Bronsefinalen mot det litauske laget FK Autara ble preget av at motstanderne var tøffe i duellene og spilte på grensen til hva som var lovlig.

– Når man er på så store turneringer som dette, kall det gjerne kulturforskjeller, så agerer man på litt forskjelliv vis. De hadde litt vondt av et rødt kort på tampen. Vi er ikke like og det er et resultat av det. Det var en tøff kamp, men det er også læring i å håndtere det. Og vi håndterte det bra. Vi klarte å slå dem, selv om det gikk hardt for seg.

Bakli skryter av de svenske arrangørene og forteller at hele FIL-delegasjonen på fem lag har hatt en fin helg i Piteå.

– Svenskene er fantastisk flinke til å arrangere. Det er en stor turnering med en enorm logistikk. Vi har hatt det veldig bra her.

I tillegg til FIL har også FK Senja, Sørreisa og BOIF deltatt i turneringen med flere lag.

Både BOIF J16 og Sørreisa G16 røk ut i sine respektive kvartfinaler.

Senja G15 røk ut i 8-delsfinalen mot Bodø/Glimt, som senere spilte seg helt frem til finalen.

Senja G13 røk ut i 8-delsfinalen, mens Senja G11 røk ut i 16-delsfinalen.