FINNSNES (FIL 1-1 ALTA): Vebjørn Grunnvoll gjorde ikke bare comeback på fotballbanen mot Alta lørdag. Han scoret også målet som berget ett poeng for grønntrøyene.

Grunnvoll har vært ute på grunn av overtrening siden november i fjor.

Lørdag var han tilbake på fotballbanen igjen, da han fikk spille de siste 20 minuttene mot Alta.

- Det var godt, det var faktisk fantastisk deilig, at når man først gjør et comeback så blir det scoring, forteller han til Folkebladet etter kampen.

Han kunne også - med enda mer hell - sikret tre FIL-poeng på slutten også.

- Jeg er skuffet over at jeg ikke får nummer to der, fordi jeg har en enorm mulighet til å avgjøre der, og at vi tar hjem alle poengene, men det er litt sånn, det er egentlig bare følelsesladdet deilig å spille igjen. Når det har buttet så mye i mot og du blir satt på sidelinja på grunn av overtreningssyndrom, så er det deilig å slå tilbake med scoring.

- Det jo må ha føltes helt fantastisk å bare få spille igjen?

- Ja, fantastisk. Fantastisk å ta på seg drakta igjen og i tillegg bidra til at vi endret kampen. Det var veldig artig.

Spissen som kom til FIL fra Bodø/Glimt i fjor, kan fortelle at veien tilbake mot å spille fotball igjen tidvis har vært tung.

- Det har vært tungt. Men det har, for å si det sånn, med en gang jeg har stoppet å trene, med en gang jeg får de her problemene, det går jo på søvn og sånne ting. Jeg fungerer helt fint i hverdagen, det er ikke noe utmattelsessyndrom liksom, men det er fryktelig kjedelig å ikke kunne bidra for en sånn latterlig ting som overtrening føles ut som.

Skulle egentlig ikke spille

Han har nylig begynt å trene fotball igjen, og lørdag skulle han egentlig bedrive løpetrening. Blant annet på grunn av suspenderte Glenn-Martin Andreassen og Tobias Schjetne endret FIL de planene og gjorde Grunnvoll disponibel til kampen.

- Jeg er jo i trening nå og skulle egentlig ha en halvtime løpetur i dag uansett, så de vurderte det sånn at vi skippet den også bidro jeg heller 15-20 minutter på banen her i stedet. Så tenkte vi at det kunne sikkert gå bra, smiler han.

- Rent sportslig gikk det i allle fall bra, så får vi se når jeg kommer hjem og skal sove, ler han.

Grunnet lite trening har han naturligvis mye å gå på når det kommer til den fysiske formen.

- Jeg har mye å gå på fysisk, det har jeg. Ikke det at jeg har vært slapp og sånn, men det er ikke sånn at jeg har vært på gymmen og trent. Jeg har sittet i ro i to-tre måneder nå og akkurat begynt å trene. Så kroppen er jo langt i fra der den skal være og jeg har mye å gå på fysisk. Jeg håper jo nå når jeg gjør et ordentlig comeback i høst at det blir mye bedre.

Han tror ikke det blir mer spilletid før til høsten, men sier at han må ta det opp med de som følger han opp.

- Jeg er disponibel, men nå skal jeg høre etter kampen i dag med de som følger meg opp, Inox Health Performance i Bodø. Jeg skal vel egentlig ikke spille. Jeg tipper når Glenn (Martin Andreassen) og de er tilbake at jeg blir på tribunen frem til august, tror spissen.

Svak førsteomgang

FIL leverte en svak førsteomgang mot Alta og gikk til pause med 0-1 i sekken. Grunnvoll mener førsteomgangen kanskje var årsverste.

- Vi er ikke med fra start. Den første halvtimen er helt forferdelig egentlig, det synes jeg nesten er årsverste den åpningen vår, mener han.

Etter pause tok det seg opp, FIL tok skikkelig tak i kampen og man fikk til slutt en fortjent utligning.

- Vi slår knallhardt tilbake, en veldig, veldig bra andreomgang. Så det skal vi ta med oss, det er en god egenskap å klare å omstille seg når man først får en slik dårlig start. Så andreomgangen er kjempebra og vi er klart best.

- Det er ikke tilfeldig at vi er der oppe, vi skal være der oppe og det er målet, avslutter han.