FINNSNES: Det ble suksess for FIL Fotball både på og utenfor banen i helgen. Ikke bare vant A-laget borte over Ullern, men hjemme på Finnsnes ble Eat Move Sleep Cup en stor suksess med godt over 200 fotballkamper, knallvær og god stemning.

Og ikke minst ble det en økonomisk suksess også.

- En gullgruve er det ikke, men det er selvfølgelig en god inntekt, sier daglig leder Ivar Holand.

Folkebladet-TV: Se innslag fra Eat Move Sleep Cup

Flere hundretusener

Uten at han vil gå inn på spesifikke tall, avslører han imidlertid at overskuddet fra helgen ligger på «flere hundretusener».

- Vi har valgt å ikke gå ut med noe konkret. Vi har ikke de endelig tallene klare ennå, men det er snakk om noen hundretusener i overskudd.

Overskuddet etter fjoråretsturnering var ny rekord for arrangøren.

- Vi omsatte for ganske mye mer i fjor. Da lå vi nok på 60.000-70.000 mer på salget. Sett i den sammenheng er det ikke så bra, men historisk sett de siste ti årene er det den nest høyeste salgsomsetningen noensinne, sier Holand og legger til:

- Det er takket være en helt fantastisk dugnadsinnsats fra absolutt alle i klubben.

Årsaken til at en ikke kom opp på samme nivå som i fjor, ligger primært i at det i år var 20 lag færre med enn i fjor. Det påvirker inntektene fra både påmeldings-kontingent og salgsinntektene.

- Men samtidig har vi møtt enda større velvilje i næringslivet. Vi har fått sponset mer enn tidligere, så kostnadene var lavere i år enn i fjor.

Avskyr regn

Inntektene fra den årlige fotballturneringen danner på mange måter grunnmuren til økonomien i barne- og ungdomsfotballen.

- Når jeg prater med representanten fra Bama sier han at de tallene han har fra andre arrangører viser at de ikke er i nærheten av oss. Det bare bekrefter at vi har en god logistikk og er dyktige i organiseringen av salget.

- Hva har det gode været betydd for dere?

- Det viktigste er at det er oppholdsvær. Været slik det var i helga gjør nok mer for trivselen enn for omsetningen. Men det er viktig for begge tingene, slår Holand fast.