OSLO (Ullern - FIL 1-2): – Det er sterkt, rett og slett. Det viser hvor langt vi har kommet. For to år siden var det vi som la oss lavt mot gode lag. Nå opplever vi at motstanderne gjør det mot oss, sier Joakim Einebakken Nilsen til Folkebladet.

Han var FILs bestemann i et oppgjør som Finnsnes dominerte stort, men hvor trepoengeren likevel kunne blitt rota bort. I hektiske sluttminutter skapte nemlig Ullern flere store sjanser. Selv var Einebakken Nilsen aldri i tvil.

– Jeg følte vi kom til å vinne denne kampen. At de klarer å etablere et visst trykk mot slutten må man regne med, sier han med et smil.

I likhet med flere i FIL-leiren framhever han pausepraten som viktig søndag. På det tidspunktet lå Finnsnes under 1-0 etter en uheldig ballmist av Andreas Løvland og påfølgende kanonskudd fra hjemmelagets Kenneth Di Vita Jensen. Men grønntrøyene gravde seg ikke ned i de noe nedslitte garderobene på Ullern CCVest Arena.

– Vi ble enige om å kvitte oss med de negative tankene som gjerne kommer når man ligger litt ufortjent under. Og det klarte vi. Det er gull verdt å klare å nullstille i en slik situasjon, sier FIL-trener Bjørn Johansen.

Imponert trener

For selv om festfotballen uteble, noe Johansen er den første til å innrømme, så var den gamle TIL-helten strålende fornøyd med sine egne. Han mener også inngangen til kampen var fullklaff, noe Andreas Løvland også skriver under på.

– Jeg er imponert over at vi evner å nullstille. Det er et ultradefensivt Ullern vi møter, men det må vi bare venne oss til. Selv på bortebane. Vi hadde en kanoninngang til kampen der vi mestret problemene underveis som et lag. Det er gull verdt. Vi må ha dette i verktøykassa hvis vi skal henge med i toppen framover. For vi kommer til å møte mange lag av samme type, sier ”Bummen”.

– Hva har dere fokusert på i inngangen til denne kampen?

– Alle forventet at vi skulle hente en seier her. Det er nesten vanskeligere å treffe på inngangen til en slik kamp enn om vi møter et godt lag på hjemmebane. Kanskje smitter det over på laget at alle tror vi skal hente seieren, men det gjorde det ikke i dag. Vi tar de små returløpene og duellene som er ekstremt viktige. Det er jeg kanonfornøyd med, uttaler Johansen.

Tapet kan komme

Han er klar over at Finnsnes nesten har sluttet å tape. Bare en match på de siste 19 i serien har endt med smultring. Men Johansen maner til å ta det rolig.

– Det er selvfølgelig helt oppe i teten vi ønsker å være, men vi må ikke gå helt i kjelleren om vi skulle tape en kamp. Det er ennå lenge igjen, påpeker han.

FORNØYD: Bjørn Johansen, her i samtale med Stig Bråthen, var fornøyd med at FIL klarte å snu kampen mot Ullern.