TROMSØ: Verken serieåpningen mot Kjelsås (1-0) og sist kamp hjemme mot Skeid (0-0) var noe målkalas. Stikkordet i begge kampene er at motstanderen har lagt seg lavt og gjort det vanskelig for Finnsnes.

I hjemmekampene mot Tromsø 2 (4-0) og Grorud (5-1) har Finnsnes møtt lag som har lagt seg høyere i banen og forsøkt å spille sitt eget spill.

- Bedre i åpne kamper

Søndag venter Ullern på bortebane. Et lag som har sluppet inn åtte mål på sine tre første hjemmekamper denne sesongen.

- Hvis den teorien også gjelder på bortebane vil det være bra for oss. Det er i hvert fall slik kampbildet har vært. Vi har vært bedre når det har vært åpne kamper, mens vi har slitt mot kompakte lag, sier Johansen.

- TIL og Grorud kom åpenbart og sto litt høyere i banen og ble straffet på det. Det skjer nok ikke i veldig mange kamper på Finnsnes i alle fall.

Frisk stall

FIL-trener Bjørn Johansen tror de vil møte et Ullern-lag som vil forsøke å spille sitt eget spill i søndagens kamp.

- Jeg tror Ullern har en intensjon om å være seg selv. De er et spillende lag, litt slik som Follo med å bygge opp spillet bakfra. Hjemme tror jeg de ønsker å være seg selv.

- Og det vil være bra for Finnsnes?

- Hvis de er det har historikken vist seg at det er bra for oss. Vi har vært best mot de lagene.

- Men leser de avisa nå legger de seg kanskje bakpå, humrer «Bummen».

Bortsett fra Vebjørn Grunnvoll er resten av FIL-stallen frisk og rask. Med kun 14 mann i troppen på bortekampene betyr det at flere må bli hjemme.

- Det gjør at vi har en solid tropp å velge mellom. Da blir naturligvis også noen skuffet. Ikke bare at de ikke får starte, men at vi må levne noen hjemme også, sier Johansen.