BARDUFOSS (FIL-HIL 2-0): - Vi var nærmere 8-0 enn de var 2-1, sier Sander Birkeland, som nylig signerte ny kontrakt med Finnsnes.

Finnsnes åpnet forrykende og etter knappe ti minutter satte Tom-Erik Bang Kristiansen inn 1-0. Etter cirka halvtimen spilt doblet Andreas Østeraas til 2-0.

- Dette var veldig gøy. Spesielt når laget fremstår på den måten vi gjør. Vi er godt i rute med tanke på at dette bare er sesongoppkjøring. Det ser veldig bra ut, mener Birkeland.

Enorme sjanser

Seieren kunne og burde ha vært større, men ineffektivitet foran mål sørget for at det bare ble 2-0.

- Spesielt i andre omgang bør vi score 3-4 mål til. Men Harstad hadde vel ikke en sjanse i løpet av kampen og det er også solid, mener FIL-trener Bjørn Johansen.

Han oppsummerer kampen slik:

- Det er klart det vi gjør de første 45 er noe som gleder. Det var høyt nivå, bra bevegelse, bra tempo og gode forflytninger. Det er godt å se at vi er der allerede nå.

- Godt trent

Andreas Løvland mener FIL aldri har fremstått så bra allerede i februar.

- Det er sjelden Finnsnes har sett så bra ut så tidlig. Vi har en bra stall og gjengen virker å være godt trent. Det ser bra ut, sier midtbanespilleren.

Tross en solid kamp mot Harstad, er det flere ting Johansen ikke var fornøyd med.

- Det er små nyanser i forhold til valg. Vi stresser ballen fremover, ikke mange ganger, men vi må pulsere spillet litt mer og være mer samlet i laget når vi angriper. Nå var rommene litt for store, og når vi ikke får avsluttet angrepet står vi for langt etter i gjenvinningsfasen. Derfor skal vi ha mer kontrollerte angrep når vi angriper mot etablert, sier Johansen.

PS: Søndag spiller Finnsnes og Senja mot hverandre i Bardufoss Storhall.