FINNSNES: Det har ligget i lufta lenge, men torsdag ble omsider siste rest av papirarbeidet som gjør Adnan Causevic til FIL-spiller unnagjort.

– Det er deilig. Sånne ting pleier å ta tid, men det gikk heldigvis gjennom, sier Causevic til Folkebladet.

Den tidligere Tromsø-spilleren har skrevet under på en seks måneders utlånsavtale, med mulighet til forlengelse ut sesongen.

– Det er gjort med hensyn til jobben jeg har fått i Tromsø, hvor jeg også har kontrakt frem til sommeren, forteller 25-åringen, som fra nyttår av har jobbet for Santander Bank.

– FIL var førstevalg

Causevic var aktuell også for TUIL, men rogalendingen forteller at FIL hele tiden har vært førstevalget.

– Finnsnes tok tidlig kontakt med meg da de fikk nyss i at jeg skulle flytte nordover. Jeg hadde en lang og fin prat med Bjørn (Johansen) og jeg bestemte meg egentlig allerede da for at det var Finnsnes jeg ville spille for, sier Causevic.

Den tidligere TIL-, Vard-, og Bryne-spilleren skryter av FIL-troppen, og er klar på at han ikke kommer til Finnsnes for å kjempe midt på tabellen.

– Jeg kommer til Finnsnes for å kjempe om opprykk. Jeg fikk ganske tidlig et inntrykk av at dette var et lag med et stort potensial, men vi er i den tøffeste avdelingen og det blir mange om beinet.

Siste brikkene

FIL-sjef Bjørn Johansen var naturligvis strålende fornøyd med å endelig ha det svart på hvitt at Causevic skal spille i FIL.

– Historien viser at uventede ting kan skje i fotball, men nå er ting endelig på plass. Adnan er FIL-spiller og vi kan konsentrere oss om det som skal skje videre, sier «Bummen» til Folkebladet.

FIL skal i sluttsamtaler med Morten Moldskred og Sander Birkeland neste uke. Om de også ikler seg den grønne trøya anser Johansen seg så godt som ferdig med vinterhandelen.

– Får vi Morten og Sander på plass så er vi 17 mann. Vi hadde et ønske om å være 18, men vi er nært. Det er 17 kvalitetsspillere, og det er de vi kommer til å gå inn i sesongen med, forteller FIL-treneren.

Spiller nummer 18 kan bli Jonathan Barlow. Den tidligere Senja-kapteinen flytter tilbake til Tromsø og skal trene med FIL.

– Han skulle egentlig vært med i treningskampen mot TIL, men ble syk. Han skal trene med oss, og er aktuell, sier Johansen.