BARDUFOSS: – Jeg er jo hjemme nå og jeg var nervøs. Ekstra nervøs. Det er seks år siden sist jeg var her. Da blir det slik når man er hjemme igjen, sier Simonsen etter at FIL hadde tapt 1-3 for Tromsø i fredagens treningskamp.

Etter en svak førsteomgang av FIL, der Tromsø ledet 0-2 etter to scoringer av Gjermund Åsen, kom Jonas Simonsen innpå i andreomgang.

Fra benk til scoring

Og det tok ikke mer enn drøye tredve sekunder før han viste seg fram for sitt eget hjemmepublikum og reduserte til 1-2 alene med TIL-keeper Gudmund Kongshavn.

– Det var spesielt og artig. Det er jo også utrolig artig for BOIF det de har fått til med denne hallen, sier Simonsen.

Finnsnes var nære å utligne ved flere anledninger etter Simonsens redusering, men da TIL fikk straffe kvarteret før slutt og satte inn 1-3, falt begge lagene nedpå.

Simonsen er tross tap fornøyd med det FIL presterte mot eliteserielaget.

– Første omgang er litt så som så, men det er fortsatt bare 2-0. I andre omgang er det veldig bra, da styrer vi nesten sjappa. Vi har kontroll på det meste, men du ser når TIL kommer at de er gode.

– Godkjent start

Trener Bjørn Johansen deler oppfatningen om at andreomgangen er noe man virkelig kan ta med seg videre.

– Først og fremst er det veldig artig å komme igang. Det var en god match med tøff motstand. Klarer vi å ha dette som en start på sesongen, så kan det bli veldig spennende. Vie r gode i mange faser, prøver ulike ting og får mange gode svar, sier Bjørn ”Bummen” Johansen etter kampslutt.

Heller ikke han var hundre prosent fornøyd med førsteomgangen.

– Vi slet litt med avstanden og det ble mye rom å dekke. Så gjør vi noen justeringer som gjør at det vi gjør den første halvtimen i andre omgang holder et veldig høyt nivå.

– Var dette en godkjent start?

– Det var det. Det blir godt å få Adnan (Causevic) og Quint (Jansen) tilbake, slik at vi får tøffere konkurranse.

SPESIELT: Etter bare et halvt minutt på banen sørget Jonas Simonsen for årets første scoring for seg selv og Finnsnes. – Det var spesielt og artig, sier Simonsen om både scoringen og det å spille hjemme på Bardufoss igjen. Foto: Eirik Dahl