Velkomstsenteret: Til helga inviterer Målselv Fjellandsby til bakkeløp. Foto Anna Granheim Foto: Anna Granheim

MYREFJELL: I år er det fjerde gang bakkeløpet går av stabelen og arrangørene bak arrangementet er NAF Motorsport Harstad.

Mye fart

Markedssjef, Erik Joachimsen, lover mye fart, moro og spenning.

– Så langt er det påmeldt 24 deltagere, men det kan bli flere før lørdag. Vi har ikke hatt så mange deltagere før, sier han.

Bakkeløpet består av tre heat. Det første starter 12.00. Det neste vil være klokka 14.00, mens det siste er ventet å være 16.00. Bakkerekorden på den 3,8 kilometer lange løypa er fra 2012 og ligger på litt over 2 minutt.

Viktig med sikkerhet

Joachimsen legger ikke skjul på at sikkerheten er noe av det de fokuserer mest på under helgas bakkeløp.

– Alle bilene som deltar i bakkeløpet har en lisens for å kjøre slike løp. De er bygd på en spesiell måte. Hvis de ikke tilfredsstiller de kravene har de heller ikke mulighet til å delta. De kan ikke stille med vanlige biler. Det har med sikkerheten og gjøre, sier han.

Utgangspunktet i bilene som brukes er en standard bil som justeres på før den kan brukes i bakkeløpet.

Håper på publikum

Med andre ord kan ikke hvem som ghelst delta. På den andre siden oppfordrer Joachimsen så mange som mulig til å komme og se på.

– Det som er viktig å få med seg er at hvem som helst kan komme å være publikum. Vi håper det blir masse folk som kommer opp i fjellandsbyen og lager stemning i løpet langs løypa oppover, sier han.

Deltagelsen for bakkeløpet har økt med årene.

(Folkebladet.no)