BRØSTADBOTN: Røtnes, som for tiden er hjemme på ferie fra hybelen i Tromsø, ser fram mot høstens to store mål: Junior-NM og senior-NM - der han har et særlig fokus på 5.000 meter kapggang.

- I junior-NM er det ikke så mye konkurranse, så der er målet å perse, sier Røtnes til Folkebladaet.

22 minutter

Og å slå personlig rekord - perse - bør være innafor rekkevidde. Røtnes’ offisielle rekord er nemlig 23.51 fra innendørs-NM. Men etter det har Røtnes løpt 5.000 meter på 22.20, men da bare ei mellomtid på en 10.000 meter - og følgelig ingen offisiell rekord.

- Treningen de siste ukene viser at det ser veldig bra ut. Planen er å ha en liten formtopp til junior-NM, og så en enda større formtopp i senior-NM.

- Hvordan er sjansene dine i senior-NM?

- Jeg er nok enda et stykke bak de tre beste seniorene i landet, men jeg har et mål om enda en pers. Hvis jeg klarer å komme under 22 minutter blir jeg meget fornøyd, sier Brøstadbotn-mannen til Folkebladet.

Prøvde VM-krav

Han har hatt ei enorm forbedring som kappgjenger på et års tid, etter han begynte å satse for alvor på kappgang.

- Jeg løper omtrent 30 prosent fortere nå, sier Røtnes.

Han prøvde seg på kravet til junior-VM på 10.000 meter i kappgang i år. Da måtte Røtnes gå 10.000 meter kappgang på 44.20, noe som ikke gikk.

- Det var litt skuffende, men det kommer nye sjanser.

Og allerede til neste år kan Røtnes få en ny sjanse. Da er kravet til junior-EM 45.00.

- Det bør være innafor rekkevidde. Når jeg kan forbedre meg med fem og et halvt minutt på et halvt år, regner jeg med at jeg kan forbedre meg under ett minutt på ett år, sier han.

Hjernetrim

Men det er ikke bare på friidrettsbanen Røtnes har imponert. I tillegg til å gå på Tromsdalen VGS, tar han fag ved Universitetet i Tromsø.

Fra før har han blant annet en A i mattefaget Kalkulus 1. I høst skal han ta Kalkulus 3 i tillegg til et Fysikk-emne.

- Det er gøy å utfordre seg sjøl på flere områder. Når jeg får muligheten til å ta fag på universitetet, er det dumt å ikke ta den muligheten. Jeg føler meg heldig som har den sjansen, sier han.

(Folkebladet.no)