GIBOSTAD: Både sivilt og militært stilte opp både lørdag og søndag for å finstille siktet inn mot Landsskytterstevnet i Sandnes som begynner den 31. juli.

Stor interesse

- Vi er veldig fornøyd med påmeldinga. Det har vært stor interesse, og flere som har skutt både militært og sivilt. Vi tar jo dette som oppkjøring og trening til det som skal skje på Sandnes om et par uker, sier leder i Gisund Skytterlag Julie Nymo Johnsen.

- Det var påmeldt 50 skyttere på lørdag, og 80 på søndag. Det er ikke alle som møtte opp, men det er helt vanlig. Når det er nettpåmelding hender det ofte at folk melder seg på, og glemmer å melde seg av hvis de plutselig ikke kan.

Mange tilskuere

Ikke var det bare mange skytere på feltet på Gibostad, men også mange tilskuere.

- De fleste har jo familien med seg, så det har vært en del mennesker her i løpet av helga. Serveringa har også gått bra. Lørdag delte vi ut premier for flere titusen, og enda flere premier ble delt ut også i går, forteller hun.

Johnsen mener at det er helt naturlig at militæret deltar på arrangementet deres.

Samarbeid med militæret

- Feltsystemet er satt litt opp i forhold til militæret. Feltskytinga er litt for å trene opp landets forsvar, det er det som er formålet. Det har alltid vært samarbeid hos oss mellom sivilt og militært. De militære skyter med egne våpen på egne figurer.

- Vi er uansett strålende fornøyd med helga, og det har vært gode resultater, sier hun.

(Folkebladet.no)