TENNEVOLL: - Martin Mikkelsen var først opp de bratte bakkene iRødbergan, men innover det flatere partiet til drikkestasjonen på det øverstepunkt tok jeg spurtprisen, forteller skiskytteren Alexander Os i mål. Ettervurdering fra måldommer, ble det avgjort at siste års junior Eivind KraneHeimdal slengte tåspissen først over mållinja, begge notert med tida 1.01.15,noe bak beste tid på 1.13.00 fra 2011.

Første gang

- Jeg hadde hørt om rennet før, og hadde en fin tur overfjellet på rubba ski. Det var en bra utfordring med tøffe bakker både opp- ognedover. Dette var min første tur og jeg tror nok jeg blir å gå rennet flereganger, sier Os som har Skarvenrennet sørpå igjen før sesongen er over. Osmener det er fin trening for han som skiskytter å konkurrere mot de beste langrennsløpernemed tanke på neste sesong.

Ville slå skiskytteren

En som har gått rennet en gang tidligere og vunnet sinklasse før er barduløperen Eivind Krane Heimdal. I år er han fornøyd med å hablitt beste løper totalt.

- Jeg hadde blitt skuffet dersom jeg ikke hadde slått Os idag, han er jo skiskytter, sier Heimdal før resultatet foreligger like ettermålgang. Også Heimdal synes det var en fin tur over fjellet sjøl om føretvarierte fra våt, kornet snø i lavlandet til fokk snø øverst ved matstasjonen.Dermed valgte både Os og Heimdal i likhet med de fleste konkurranseløperne å gåpå rubb-ski.

Penger motiverer

Begge to sopteinn 500 kroner for spurtseier på drikkestasjonen og femtenhundre kroner i mål.Totalt ble det delt ut fjorten tusen kroner i pengepremier.

- Er det greit medpengepremier.?

- Ja, klart det. Da får vi i hvert fall dekt påmelding ogbensinpengene, sier Alexander Os.

- Klart det er en ekstra motivasjon for å stille opp, detkoster jo penger å drive med langrenn. Arrangøren tjener nok på å stille medpengepremier, slår Eivind Krane Heimdal fast.

- Er du fornøyd medsesongen?

- Ja, etter en noe trøblete fjorårssesong, har jeg i åroppfylt alle de målene jeg har satt meg og jeg blir nok å satse for fullt motnest år, sier en fornøyd vinner Eivind Krane Heimdal.

Legger opp

Beste dameløper ble Maria Grønvoll Nysted på tida 1. 10.37som har stilt tre ganger i Spanstind Rundt og vunnet hver gang.

- Jeg gikk i lag med mennene til toppen, men iutforkjøringene blir de nok tyngre enn meg og glei i fra. Rubbskia fungertegodt hele veien og jeg ser ikke bort i fra at jeg går rennet flere ganger. Mennå har jeg bestemt meg for å prioritere annerledes og søker nå jobb på UNN somsykepleier. Da blir langrenn andre prioritet, sier den blide og godt merittertejenta fra Furuflaten IL.

Totalt var det 340 løpere som gikk over fjellet i år motrekorden på 446 løper i 2010; noe det dårlige været tidlig skjærtorsdag morgenmå ta skylda for, selv om sola tittet fram under selve rennet.

(Folkebladet.no)

VINNER SOM VANLIG: Maria Grønvoll Nysted har gått tre ganger og blitt beste dameløper alle gangene. Men fra nå av legger hun opp på toppnivå. Foto: Ulf Antonsen
LIKE FØR: Det ble et spennende spurtoppgjør under årets utgave av Spanstind rundt skjærtorsdag. Foto: Ulf Antonsen