TENNEVOLL: Den største endringen på det tradisjonsrike rennet som går fra Tennevoll rundt Spanstinden og over Gratangsfjellet til målgang ved Lapphaugen Turiststasjon, er at startnumrene i år skal hentes i Skavmodalen der starten av rennet går.

For øvrig blir det samme trase som i fjor i det 21 kilometer populære skirennet.

Pengepremier

Pengepremiene er økt til 14.000 kroner, og 3.000 kroner trekkes på startnumrene, mens alle klassene blant turløperne får 500 kroner i en spurtpremie ved matstasjonen. Først i mål gis ytterligere 1.500 kroner i de ulike klassene.

Satser på rekord

- Spanstind Rundt holder populariteten oppe og vi håper i år å kunne slå deltakerrekorden på 446 personer fra 2010. Det bør være mulig med den flotte værmeldinga som viser at det vil bli sol og godt vær under renndagen, sier presseansvarlig Sandra Borch.

Selv får hun det hektisk sammen med øvrige komitemedlemmer og hun satser på å gå dagen etter selve rennet for å bli registret.

– I år har vi en svært stor pågang på forhåndspåmeldingene. På hjemmesida vår kan man se alle som er påmeldt, og i konkurranseklassene har vi flere storkanoner på lista, blant annet fjorårsvinneren Martin Mikkelsen (som vant Reistadløpet i år, journ.anm).

Hele 45 personer ligger an til å få statuett eller plakett for å ha gått minst 12 ganger.

Ny løypesetter

– Heldigvis kom det litt nysnø og med en hard og god såle som vi har trakket i vinter, blir det godt stavfeste og etter værmeldingene å dømme fine løyper, lover løypesjef Kåre Nygård.

Lavangen IF har investert i ny elektrisk drevet sporsetter som lett håndteres fra skuteren. Dermed kan de enkelt fjerne løypa i bratte kurver og legge skikkelig trykk på sporsetteren.

Hele spasen koster rundt 35.000 kroner og mye av jobben er gjort på dugnad i klubben.

(Folkebladet.no)