SENJAHOPEN: 23.april har Roger Finjord, assistent på kvinnelandslaget i fotball, trenerseminar på Senja i forbindelse med rekruttering innen jentefotball.

– Dette seminaret er en del av en helhet hvor vi har som mål å trekke flere jenter inn i leder- og trenerposisjoner, forteller Finjord til Folkebladet.

Praktisk

Kurset deles i to, med én teoretisk og én praktisk del.

– Det blir en fin kveld for fotball hvor vi skal prate om trekk jeg mener kjennetegner et vinnerlag. Og med vinnerlag mener jeg ikke nødvendigvis det laget som vinner serien, men også det som skaper minner man tenker tilbake på med stolthet, sier landslagsassistenten.

– Jeg ser frem til en fin halvannen time hvor vi skal se på videoer av det jeg mener er vinnerlag, dele hverandres erfaringer, og ha en god trening ute på feltet. der jeg skal prøve å legge til rette for aktiviteter jeg mener passer både for 12 åringer og landslagsspillere, forteller han.

Tiltak

I Troms fotballkrets, og generelt flere plasser i landet, er det satt i gang en rekke tiltak for å demme opp for frafallet innen jentefotball. Seminaret i Senjahopen kalles ”Jenter på sentral midtbane”, og spiller på lag med ”Jenter i mål”-prosjektet. Roger Finjord roser det arbeidet som gjøres for jentefotballen.

– Det som virker er ikke nødvendigvis et enkelt kurs, men jevnlige impulser og foretak. Her synes jeg det gjøres en kjempejobb med flere ulike jenteprosjekt, skryer Finjord.

Finjord har tidliger vært i Senjahopen i forbindelse med ”Fesk og fotball”, og forteller at han kun har positive fotballopplevelser der ifra.

– Jeg gleder meg voldsomt, og jeg skal gjøre alt jeg kan for at ta godt imot alle de som kommer, avslutter han.

(Folkebladet.no)