For Målselv-guttene Marius Grønvold og Sindre Elverum, samt Stig Sæther fra Bardu har spilt seg frem til en imponerende semifinale i det aller første verdensmesterskapet i mikrofutsal.

Overrasket

– Jeg hadde ikke forventet å komme så langt. Jeg er positivt overrasket over prestasjonene til laget, sier lagleder Marius Grønvold, som kommer fra Moen i Målselv.

Mikrofutsal har stort sett de samme reglene som futsal. Forskjellen ligger imidlertid i navnet. I mikrofutsal spiller man tre mot tre, mens det i vanlig futsal spilles fem mot fem. I vanlig futsal bruker man håndballmål, mens man i mikrofutsal har mål som er 90x90 centimeter.

– Den største forskjellen er imidlertid at man har et lite felt foran mål, der det forsvarende laget ikke har lov til å være innenfor. Stopper man ballen der blir det en nimeters straffe, sier Grønvold.

Gode muligheter

Grønvold er lagleder for KSI Futsal, et studentlag fra Kristiansand. Totalt består laget av seks spillere, hvorav tre altså kommer fra Målselv og Bardu.

I gruppespillet vant laget 5-3 over et lag fra Honduras, mens de slo et russisk lag 3-2. I åttendelsfinalen slo de ukrainske Metallist 5-1, mens det ble en knepen 1-0 seier over Rapid Beernum fra Belgia i kvartfinalen.

– Men vi hadde egentlig full kontroll på kampen. Det var en fortjent seier, mener Grønvold.

Fredag er det duket for semifinale mot slovakiske Tomchlad Lipino. En motstander Grønvold regner som favoritter til å vinne hele mesterskapet.

(Folkebladet.no)