– I sommer ble jeg kontaktet av to lag etter et løp. Begge lag med profesjonelle terrengløpslag. Man kan egentlig sammenligne de to lagene med det norske langdistanselaget på ski, sier han.

Haugsnes sier han er svært fornøyd med tilbudet.

– Det skjedde helt uventet, plutselig var det to tilbud på bordet. Jeg er veldig takknemlig, understreker han.

Det at INOV-8 leverer svært gode sko, var en av grunnene til at Haugsnes valgte dem.

– De er egentlig ett sko-firma kalt INOV-8, men så har de ett internasjonalt lag hvor de spesialiserer seg på terrengløping. Dette laget har jeg fått plass på. De utleverer blant annet svært gode sko, noe som hjalp meg å velge dem, sier Haugsnes.

Superfornøyd

– Hva får du ut av denne avtalen?

– Jeg får dekt reise, opphold og utstyr. Dette gir meg muligheten til å kunne reise på ekstremløp rundt i Europa. Det vil bli to løp i år, mens det blir fire til neste år, og da er de i tillegg der og hjelper med det meste rundt. Man får et lite team rundt seg, fastslår han.

Haugsnes forteller videre at han er kjempefornøyd med at avtalen er et faktum.

– Jeg er rett og slett bare superfornøyd. Det er mer enn jeg noen gang hadde forventet. De stiller heller ikke så høye krav, så det er ikke noe slikt at jeg må reise av gårde hver helg. Det passer meg svært bra med de aktuelle løpene i forhold til livssituasjonen min, forteller han.

Gulrot å sikte etter

For Haugsnes er det viktig å komme seg ut på den internasjonale arenaen, noe denne avtalen gjør mulig på beste måte.

– Jeg har holdt på i noen år, og hatt stor fremgang. For at jeg skal fortsette å holde oppe motivasjonen, og fortsette å bruke tid må jeg ha større utfordringer og nye mål. Så er det også en fantastisk sportslig og personlig opplevelse å se litt annen natur enn den norske, sier han.

Haugsnes avkrefter at det ligger penger bak valget hans.

– Det er ikke noen penger eller OL-gull, men rett og slett store internasjonale konkurranser. Det er knallmotiverende, og det må det være for at man skal kunne dra ut i kalde vinterdager for å trene, sier han.

– Det er viktig å ha en gulrot å sikte etter, slik at du gjør ting helhjertet, avslutter han.