ISLANDSBOTN: I løpet et drøyt minutt snudde Jonas Simonsen og FIL kampen før pause mot Senja.

Med lørdagens to scoringer er Jonas Simonsen oppe i 15 mål denne sesongen, kun ett bak Senjas Christer Johnsgård.

- Vi hadde en plan om at han skulle score minimum tre, slik at han var ajour med Johnsgård, sier FIL-trener Bjørn Johansen med et smil.

Avviser toppscorer-tanker

Simonsen selv påstår at han ikke tenker noe på toppscorertittelen.

- Det er artig å score to mål og knappe innpå Johnsgård, men det er ikke noe jeg tenker på. Jeg skulle ha mer mål enn i fjor, og det har jeg allerede. Resten nå blir bonus.

Han velger å gi skryt til lagkameratene for at han ble tomålsscorer mot gamleklubben Senja.

- Når lagkameratene setter meg på blank goal to ganger, så er det artig å spille fotball. All ære til Marcus (Sletten) og Vebjørn (Valle Grunnvoll) på de to målene. De gjorde et skikkelig godt forarbeid.

Trener-skryt

"Bummen" mener Simonsen bare blir bedre og bedre.

- Han er på hugget og skaper mer trøbbel for stopperne i dag enn tidligere. Han vinner dueller og er ekkel. Nok en gang kommer han til mer enn et par sjanser. Det er mer en regel enn unntak at han har store målsjanser. Han kan score 7-8 mål til, mener treneren.

Ved to anledninger mot Senja kom Simonsen alene med keeper fra litt skrått hold. Begge gangene forsøkte han å sentre til en medspiller i stedet for å avslutte selv.

- Han har fått mye kjeft fra lagkompisene for at han er for egoistisk. Hans spesialitet er å bende den i lengste, men han visste vel at "Alex" (Alexander Samuelsen journ. anm.) skulle skjelle han ut hvis ikke sentret så derfor gjorde han det. Men det er så, han scorer to mål likevel, sier Johansen.