TROMSØ: To mål av Snorre Ratkje og ett mål hver til Sindre Eggen og Stian Kristoffersen sørget for at Salangen tok sin andre seier på rad i 3. divisjon, da de lørdag slo Skarp 2-4.

Skarp ledet 2-1 til pause, men etter hvilen var det Salangen som ville ut å vise hvem som var best.

- Vi hadde egentlig god kontroll i første, men de får to tullmål på to cornere. Da går vi inn i pausen uten å være fornøyd, sier tomålsscorer Snorre Ratkje til Folkebladet.

- Vi blir enige om å gå utpå og snu det, trykke til i duellene og virkelig ville vinne. Og det gjorde vi. Vi leverte en kanonbra andreomgang.

- Evig takknemlig

Med seks poeng på de to siste kampene har Salangen tatt et lite byks fra den nederste gjørma i 3. divisjon. Laget står nå med 18 poeng.

- Alle poengene vi tar er vi evig takknemlig for. I dag gjør vi jobben selv, da er det ekstra artig, sier Ratkje.

I bunnen i 3. divisjon er det ekstremt tett, og det skiller kun få poeng mellom de 4-5 nederste lagene.

Til tross for at Salangen ser ut til å finne høstformen, vil ikke Ratkje føle seg trygg på at laget spiller i 3. divisjon også neste år.

- Vi har en del Finnmarks-turer igjen hvor vi må prøve å få med oss poeng fra. Trygg er vi ikke, men det hjelper godt på å vinne kamper.

Godt for moralen

Moralen og motivasjonen i laget har imidlertid fått seg en oppsving etter de to siste kampene.

- Vi gjør det bra på trening og får til det vi trener på. Når vi da i tillegg vinner kamper, så hjelper det ekstra på motivasjonen og moralen, sier Ratkje.

- Hvordan kjennes det å score to mål?

- Det er godt. Odd Lomås sa til meg at jeg hadde funnet scoringsformen på trening. Så jeg fikk kanskje vist i dag at han hadde rett, sier han med et smil.