ISLANDSBOTN: Jonas Simonsens to mål og Viljar Nordbergs scoring på overtid vippet kampen i FILs favør da de lørdag slo Senja i Islandsbotn.

- Det er helv... deilig å vinne på en dårlig dag, sier Jonas Simonsen til Folkebladet etter kampen.

For de 359 tilskuere på Senja stadion fikk se FIL stjele med seg alle poengene, der hjemmelaget var klart best gjennom store deler av kampen.

- Hele kampen var dårlig. Første omgang er vi litt hvassere, men i andre omgang styrer Senja alt og er gode, sier tomåls-scoreren.

Nordbergs første

Viljar Norderg, FILs nykomling fra Bodø/Glimt, avgjorde kampen da FIL fikk frispark på overtid. Et frispark han egentlig ikke skulle ta.

- Det er egentlig Tobias (Schjetne journ. anm.) som slår de, men han hadde fått en smell i hofta og hadde vondt og derfor ikke kunne ta det. Da tok jeg det og da er det bare å få den på mål, så kan alt skje, sier matchvinneren etter kampslutt.

- Det er selvfølgelig artig å avgjøre et slikt lokaloppgjør.

På grunn av sykdom i familien, var ikke Senja-trener David Lundblad til stede på Senja stadion. For hjemmelaget ledet derfor halve benken til Senja kampen. Blant dem Mats Nordmo, som maner det var ekstremt ufortjent at Finnsnes tok alle tre poengene.

- Vi er voldsomt mye bedre i alle spillets faser. De (Finnsnes) spiller på tilfeldigheter, spiller lange baller opp og håper på sjanser. Utpå her er vi voldsomt mye bedre.

Senja har tapt begge sesongens lokaloppgjør mot Finnsnes. Og begge kampene har Finnsnes avgjort på overtid.

- Det er tungt for oss, selvfølgelig. Men slik er det. Fotballen er hard og brutal. Men det får vi ikke gjort noe med. Kampen er spilt og vi står uten poeng i dag, selv om vi fortjente alle tre, sier Nordmo.

Senja-overtak

Etter en begredelig første halvtime, eksploderte kampen. Erik Lomås sendte hjemmelaget i ledelsen da han plasserte et skudd i lengste hjørne i det 34. minutt.

Men like før pause snudde Finnsnes det i løpet av ett minutt. Marcus Sletten lurte Tobias Nymo Melseth trill rundt på høyrekanten, slo hardt inn til Jonas Simonsen på første stolpe som utlignet. Og bare minuttet senere satte Simonsen inn 1-2 da Fredrik Bakkelund måtte gi retur etter et skudd fra Vebjørn Grunnvoll.

Senja styrte hele andre omgang og det var fortjent at Tobias Nymo Melseth utlignet til 2-2 i det 62. minutt. Senja fortsatte å kjøre på for å score seiersmålet, men i stedet var det Finnsnes som avgjorde kampen på overtid da innbytter Viljar Nordberg satte et frispark fra 25 meter i lengste hjørne.