FINNSNES: 16. mai 2015 ble en minnerik affære på Finnsnes stadion.

Senja tok fortjent ledelsen etter drøye 60 minutter. Da gjorde Bjørn Johansen grep fra benken - og i løpet av de siste 20 minuttene snudde FIL kampen til 3-2.

– Det var som skrevet for en landskamp med dramaturgi og det hele, sier FIL-trener Bjørn Johansen.

– Smertefullt

For Senja har de hele veien prøvd å legge 16.mai-kampen bak seg.

– Det var smertefullt, sier trener David Lundblad om tapet for erkerivalen.

– Men nå har vi muligheten på nytt til å måle krefter med den bråkete naboen ved siden av. Så håper vi at vi skal trekke det lengste strået.

For hjemmelaget må kaptein Andreas Østeraas sone karantene.

– Det betyr jo litt. Andreas har vært bunnsolid for oss og har stått frem både på og utenfor banen. Det blir et savn, men slik er fotballen. Vi får inn noen andre som vil bidra til å gjøre en god kamp, sier Lundblad.

Spår jevn kamp

Hos Finnsnes må Joakim Einebakken Nilsen sone karantene. I tillegg er flere spillere usikker med tanke på skader.

– Vi er usikker på Tom-Erik (Bang Kristiansen journ. anm.). Det er tvilsomt at han rekker det. ”Løva” (Andreas Løvland journ. anm.) sliter med en lyske, sier Bjørn Johansen, som naturligvis gleder seg enormt til lørdagens batalje.

– Det blir det lille ekstra. Det har en nerve i seg som er viktig og artig for alle, som gjør at det som har skjedd i forkant nesten er uvesentlig. Jeg spår en jevn fotballkamp igjen.

David Lundblad mener det er en kjempeprestasjon at både Finnsnes og Senja har hvert sitt lag i 2. divisjon.

– Det er et herlig engasjement rundt de kampene. Det er mye historie, som automatisk gir mye energi og motivasjon. Det er en kamp vi gleder oss enormt mye til.