HARSTAD: Kretsmesterskapet i friidrett gikk i helgen av stabelen i Harstad.

Der ble det et skikkelig medalje-rush til Midt-Troms. Pioner tok hele 16 gull og et sølv, mens Målselv tok hele ti gull, sju sølv og to bronsemedaljer.

– Dette var veldig bra. Vi hadde ikke så mange som var med på KM, men de som var der gjorde det skikkelig bra, sier leder i IL Pioner friidrett, Gunnheid Eidissen Berg.

Fem gull

Hun trekker blant andre trekker frem Ivar Løwø i gutter 13 år som tok gull i både stav, lengde, diskos, 60 meter og 200 meter.

– I tillegg fikk han bestemannspremie. Og det er artig at han har kommet seg over 5-meteren i lengde. At han er så god i så mange øvelser er veldig bra, sier hun.

– Han skal også til Bendit-lekene i Stjørdal i september, så dette lover godt, sier hun.

Stolt var hun også av mesterskapets eldste deltager, Dagfinn Stenvold i menn 75-79 år, som tok gull med et kast på 33 meter i diskos.

– Han fikk et veldig langt kast i veteran-NM, men det gikk utenfor og han måtte da ta til takke med fjerdeplass. Det var artig at han fikk et så langt kast nå og slo unge Kjell Ivar Robertsen, sier hun med et smil.

Positiv fremtid

Leder i Målselv IL friidrett, Anne Kristin Brekke, kan fortelle om mange personlige rekorder og medaljer under KM til utøverne i klubben.

– Det var kjempebra innsats av alle, skryter Brekke.

– Jeg må også nevne Ane Granheim Øvergaard (jenter 14 år) som fikk bestemannspremien for sin innsats i høyde på lørdag.

Hun tror fremtiden for friidretten ser lys ut i Målselv. Spesielt med tanke på treningsfasilitetene i Bardufoss Storhall.

– Med tanke på at det blir tartandekke inne i hallen er det veldig positivt. Der får vi muligheter til å trene på en helt annen måte på vinteren.

PS: BUL Tromsø-utøveren Fredrik Vaeng Røtnes, som kommer fra Brøstadbotn, tok gullet i kappgang i helgen.