FINNSNES: FIL Fotball gjør et nytt forsøk med å arrangere mini-fotballturnering, etter å ha opplevd stor suksess med samme tiltak tidligere.

– Vi har hatt disse mini-turneringene før, som da endte opp med å ikke være noen mini-turnering likevel, ler sportslig ansvarlig i FIL yngres, Jan Tore Bakli.

– Vi hadde 26 lag på den forrige, og 24 før der igjen.

Men da har det vært klubbene i nærområdet som har meldt på lag. Nå er det spiller for spiller som melder seg på, også blir de fordelt på forskjellige lag.

– Det har vært brukbar respons så langt, og vi har nok spillere til seks lag, men vi tar imot alle barn som ønsker å komme og spille litt fotball på lørdag, sier Bakli.

Tilbudet er gratis og gjelder barn født i perioden 2003-2008.

– Vi skal sette opp lagene slik at det blir en morsom opplevelse for alle sammen, lover Bakli.

Fotballskole

Fredag er det også TIL Bakehuset Fotballskole på Finnsnes stadion, og nærmere 100 unger har meldt seg på.

– Det blir en bra opplevelse. TIL kommer med fire stykker fra teamet sitt, og det blir en god økt. En fin mulighet til å vise seg frem for TIL, sier Bakli.

Ikke bare de lokale fotballspillerne har bitt seg merke i fotballskolen. Også familier som ferierer i området har sendt ungene på fotballskole på Finnsnes.

– Vi har barn fra 12 forskjellige klubber i Oslo, Bodø, Tromsø, Kvaløya, Harstad og selvfølgelig her i nærområdet. Sommergjester som sender ungene på fotballskole hos oss. Det er artig, gliser Bakli.

TIL er arrangørklubb og Morten Pedersen, Svein Morten Johansen, Lars Gunnar Johnsen og Gudmund Taksdal Kongshavn er det som tar turen fra Alfheim til Finnsnes.

– Vil ha aktivitet

FIL tjener ikke penger på disse tiltakene. Jan Tore Bakli sier glade barn i aktivitet er tilstrekkelig betaling.

– Det er jo barn i aktivitet vi vil ha. Aktivitet og læring. Også er det sosialt, avslutter Bakli.