FINNFJORDBOTN: Motbakkeløp har det vært før, og etter noen års opphold var løpet tilbake i fjor. Da samlet det til sammen 42 deltagere i sine to klasser: mosjonist og konkurranse. Her blir det årsinndelte klasser i konkurranse, hvor nedre aldersgrense er 13 år, forklarer Kristin Løwø. I mosjonsklassen kan alle delta.

— Du trenger ikke være topptrent for å være med i motbakkeløpet. Det er ei bratt løype, men den er ikke så lang! I fjor var yngste deltager en gutt på fire, forteller Ingeborg Karlsen.

Fornøyde

Fjorårets motbakkeløp var samtidig svenneprøven for Kristin Løwø, Guro Rokstad Clausen og Ingeborg Karlsen, som alle tre hade vært med på Ung:leder, Norsk friidretts satsing på ungdom, hvor over hundre deltagere mellom 15 og 25 år blir kurset i ledelse og engasjement hvert år.

— Vi lærte mye som vi drar nytte av i år. Det er enklere å planlegge til dette løpet, sier Guro.

Løpet går opp til Varden-hytta. Starten er ved Stamina ved Gisundbrua.

— De som er vant til å springe motbakkeløp, var veldig fornøyd med løypa. De mente at det var ei løype med potensiale.

— Eirik Haugsnes stiller for øvrig til start i år også, forteller arrangørene.

Pioner har opprettet egen Facebook-side under tittelen ”Motbakkeløp— Varden Opp” for påmelding.

— For dem som skal delta i konkurranseklassen, er fristen for påmelding den 26. august. Mosjonister kan melde seg på helt frem til løpsdagen og frem til løpet starter.

Mye av arrangørarbeidet dreier seg om mer enn bare det rent sportslige. Medaljer til deltagerne har klubben selv. I konkurransenklassen håper arrangørene på litt drahjelp.

— Vi ønsker oss gjerne noen som kan være med og sponse premier i konkurranseklassen i år også, sier Kristin.

Skryt

Selv har de alle tre prøvd seg på løypa, og beste arrangørerfaringen fra fjorårets løp var nok alle de fornøyde deltagerne. På en slik dag gjør det ikke noe om været ikke er det beste.

— Vi håper på godt vær 29. august, men selv om det var dårlig i fjor, gjorde det ikke så mye.

— Det kom mange deltagere som skrøt av et flott arrangement.