TROMSØ: – Den er verdt mer. Mange store spillere har satt navnetrekket sitt på den drakten, gliser initiativtaker Andreas Løvland.

Da Folkebladet tok kontakt med Løvland fredag ettermiddag var det foreløpig høyeste budet fra Jonathan Lærdal. 10.000 kroner har han lagt på bordet.

– Godt gjort

– Jeg tror vi kan forvente oss mer. Jeg ser ikke bort fra at det kan komme enda høyere bud, sier Løvland.

Til sammenligning ligger en signert Liverpool-trøye fra Champions League-finalen i 2005 også ute på auksjon til støtte for Stian Kristoffersen. Der er det høyeste budet 8.000 kroner.

– Det er godt gjort at FIL-trøya har fått et høyere bud enn den. Spesielt med tanke på at den er fra Champions League-finalen i 2005, gliser initiativtakeren.

FIL-spillerne har i tillegg klaska noen kroner fra egen lomme i en intern pott.

– Vi har også fått junioravdelinga med på det. Den potten er vel på rundt 4.000 kroner, forteller lyngsværingen.

Løvland regner med at bidraget fra FIL fotball blir på minst 15.000 kroner.

– Vi driver alle sammen og skriver og ringer til gamle kjente, så får vi se hva vi ender opp med, avslutter han.

– Helt supert

Truls Are Ratkjes Facebook-auksjon til støtte for kompisen Kristoffersen har også gått så det ljomet. Siden har i skrivende stund så mye som 1571 likerklikk.

– Det er helt supert. Man begynner uten å vite hvordan det vil ende, men folk hengste seg på ganske tidlig, og da var det bare å kjøre på, forteller Ratkje til Folkebladet.

Ratkje har fått tilsendt alt mulig slags idrettsutstyr. Skiutstyr fra Finn Hågen Krogh og så mye som 25 fotballdrakter levert av diverse fotballprofiler er bare noe av det som skal auksjoneres bort.

– Liverpool-drakten har vi fått fra personer i supporterklubben til Liverpool, og vi har fått drakter fra ti Tippeliga-lag. Også har Ruben Yttergård Jenssen gitt en Kaiserslautern-drakt, og Ullrik Yttergård Jenssen har gitt en Lyon-drakt, forteller Ratkje.

Behandling

Ratkje, som selv en gang i tiden ble rammet av alvorlig sykdom, har ikke hvilt på laurbærene når det kommer til å støtte opp om Stian Kristoffersen.

– Da jeg var syk stilte mine venner opp for meg. Nå er jeg frisk, og det viktigste nå er at Stian får den behandlingen han trenger, avslutter Ratkje.