TROMSØ: – Det er vel på tide å reise kjerringa, er det ikke det? spør FIL-back Joakim Nilsen med et glis.

Grønntrøyene gjester Oslo og KFUM, divisjonens suverene serieleder.

Slippe ned skuldrene

– Jeg tenker sånn at ingen forventer at vi skal klare å gjøre noe der nede, så da kan vi slippe ned skuldrene og spille vårt spill, sier Nilsen til Folkebladet.

KFUM har scort nest flest mål i 2.divisjon avdeling 1. 30 nettkjenninger har de så langt. Bakover er det like solid, bare ni ganger har motstanderne klart å putte ballen i nota.

– Vi må først og fremst tenke på oss selv. Vi vet vi skaper sjanser. Klarer vi å sette dem i mål, og samtidig beholder konsentrasjonen i 90 minutter, da kan alt skje, mener backen.

For FIL er status noe annerledes. 19 baklengsmål på fem kamper hører ikke hjemme hos et lag som har ambisjoner om å henge med de beste lagene.

– Det er mye. Man føler litt at alt har gått inn i det siste, sier lyngsværingen.

På de siste fem kampene har det bare blitt én trepoenger på grønntrøyene, hjemme mot Lyn for drøyt tre uker siden.

– Vi stresser ikke. Vi er på sjetteplass. Det var der vi havnet i fjor, og målet for sesongen var å ligge der oppe i sjiktet, beroliger Nilsen.

På andre siden av brua ser mulighetene for tre poeng noe bedre ut, med tre seiere på rad i bagasjen og tabelljumbo Lyn på motsatt banehalvdel.

Selvtillit

– Vi har vært med lenge nok til at vi vet at ingen matcher i 2. divisjon er sikker. Hvis vi trur det blir en sikker seier, og trur det blir enkelet, da kan det plutselig bli veldig vanskelig, sier Senja-trener David Lundblad, som krever full innsats fra sine spillere.

Men Lundblad levner ingen tvil om at Senja har fått sprøytet inn en solid dose selvtillit de siste ukene.

– Det hjelper alltid på å vinne fotballkamper. Vi tar med oss mye selvtillit og entusiasme til Oslo, men vi møter noen nye forutsetninger. Det er varmt, kampen spilles på gress og Lyn har nye trenere, sier Senja-treneren.

Øyvind Garfjell og Øyvind Kildalsen er fremdeles utilgjengelig på grunn av skade, mens Mats Nordmo står over på grunn av familieforøkelse.

– Vi skal ikke bli helt Ivar Hoff i denne saken. Dette har vi visst om lenge, og vi har ingen problemer med det valget Mats har tatt om å bli hjemme, ler Lundblad.