ANNECY: Natt til lørdag klokken 03.30 går starten i VM i ultratrail i Frankrike. Og i det 85 kilometer lange terrengløpet, som går over hele 5.300 høydemeter, får Eirik Haugsnes æren av å løpe med det norske flagget på brystet.

- Det er kjempeartig å få representere landet. Det er stort for en idrettsutøver og verdt å ta med seg, sier Haugsnes til Folkebladet.

Utfordring

Under EM i skyrunning (42 km langt) for drøye to uker siden gikk Haugsnes på en kjempesmell 13 kilometer før målpassering. Ekstreme distanser på over 80 kilometer er ikke hverdagskost for Skjervøy-væringen.

- Det handler om taktiske vurderinger og jeg er spent på hvor godt det passer meg. Jeg har ikke veldig mange løp over 50 kilometer tidligere. 85 kilometer og 5.300 høydemeter er en utfordring.

Haugsnes har ikke satt seg noe mål foran verdensmesterskapet.

- Det er ikke vits for meg å ha noe resultatmål når det er en distanse som er litt ukjent for meg. Jeg har en plan jeg skal følge til punkt og prikke uansett. Gjør jeg det så er jeg fornøyd.

Lagkonkurranse

I tillegg til den individuelle konkurransen, er det også lagkonkurranse i VM. Der har Norge forhåpninger om å kapre en av de gjeveste plassene.

- De tre beste resultatene for Norge teller i lagkonkurransen, men alle på laget vil få eventuelle medaljer. Der har vi forhåpninger om å gjøre det bra.