IDRETTSHEIA: I Odd-Henning Skogs skadefravær har Musa Nkangi fått sjansen på spissplass.

Mot Porsanger takket han trener Tor Inge Bakkemo for tilliten og leverte to scoringer i den viktige 4-2 seieren mot Porsanger.

- Det er bare min andre kamp fra start, og dette betyr enormt for meg. Jeg er bare glad vi klarte å ta alle poengene. Det var det viktigste i dag, sier Nkangi til Folkebladet etter kampen.

Etter at Martin Solhaug hadde gitt hjemmelaget ledelsen allerede etter tre minutter på en dødball, doblet Nkangi ledelsen etter et praktfullt Salangen-angrep.

Salangen fortsatte å rulle over et Porsanger-lag i full oppløsning og kunne lagt på til 3-0 både med Musa Nkangi, Sondre Tunstad og Kristoffer Thomassen, men i stede ga de bort initiativet, og bortelaget fikk komme inn i kampen.

- Slurv

Først fikk Porsanger straffespark, men sendte det himmehøyt over målet til Jørn Ivar Kroken. Like etterpå fikk de derimot inn reduseringen på et hjørnespark, og fem minutter senere kom også utligningen da dommer Geir-Oskar Isaksen ga Porsanger nok et straffespark.

- De første 15 minuttene er veldig bra, men etter det er det ikke slik vi ønsker at det skal være. Vi gir bort to mål når vi i utgangspunktet kjører kampen. Det er mye slurv, sier Salangen-trener Tor Inge Bakkemo, som gledet seg over tre poeng, men som var misfornøyd med mye av det han fikk se.

Andre omgang gikk mellom to lag som begge øynet muligheten til seier. Salangen hadde mest ball, mens Porsanger kom med noen skremmeskudd når muligheten bød seg.

Etter 72 minutter klarte derimot Salangen å ta tilbake ledelsen. Et god slått frispark endte opp i beina til Musa Nkangi, som enkelt kunne pirke inn 3-2.

- Det er ikke pene mål. Jeg er på rett plass til rett tid, gliser tomålsscoreren.

Fem minutter før slutt fastsatte Kristoffer Heggelund sluttresultatet til 4-2.

- Vi tar med oss det første kvarteret og tre poeng. Det er en del ting jeg er misfornøyd med, sier Tor Inge Bakkemo.

Tilbake fra skade

I tillegg til tre poeng var det også for alle de med hjerte i Salangen gledelig å se at mange viktige spillere var tilbake på laget.

Både Snorre Ratkje, Jonas Svendsen og Lars Marius Glasø var tilbake etter skadeperioder.

- Det er deilig å spille igjen. Vi har vært litt uheldige, men har fått med oss poeng til tross for at vi har hatt mye skader og sykdom i laget i sesonginnledningen. I dag har vi flere tilbake, og får tre poeng. Nå må vi bare holde oss skadefri, gliser Snorre Ratkje.