HELGØYA: Norgescupen i terreng ble avholdt på Helgøya i helga, og der hevdet Steinar Rasmussen seg på resultatlistene. Han syklet inn til 13. plass etter store startvansker.

– Jeg mistet bakhjulet på sykkelen nesten med en gang jeg begynte å sykle, da ble det vanskelig å henge med teten, forteller Rasmussen over telefon.

Rasmussen startet i tetgruppa fremst i feltet, men ble helt sist etter uhellet.

– Jeg falt gjennom feltet og ble liggende sist. Der sto alt stille, og jeg havnet langt bak tidsmessig. På enkelte partier hadde det nok gått raskere å gå av sykkelen, forteller Rasmussen.

Ny sykkel

Grunnet til at han mistet bakhjulet er i følge han selv at han ikke strammet hurtigkoblingen godt nok.

– Jeg har en helt ny sykkel som jeg bare hadde fått syklet på 45 minutter før rittet, og det tar litt tid å bli kjent med sykkelen. Jeg strammet hurtigkoblingen for lite, men nå har jeg lært til neste gang, innrømmer 27-åringen.

Rasmussen er likevel meget godt fornøyd med egen innsats i norgescupdebuten.

- Jeg er egentlig veldig godt fornøyd. Hadde det ikke vært for de tekniske problemene tror jeg at jeg kunne ha vært mye høyere opp, sier han.

Rasmussen tok kraftig innpå mot slutten, og tok tre minutter på teten. Han var bare seks sekunder bak en topp-ti plassering.

– Hadde sluttstrekket vært 500 meter lengre så hadde jeg vært topp ti. Dersom jeg ikke hadde fått problemene med hjulet tror jeg at jeg kunne vært med å kjempe om en pallplassering.

Terreng og landevei

Rasmussen sykler både terreng og landevei gjennom hele sesongen. Han synes ikke det er noe problem å kombinere mellom de to.

– Jeg synes ikke det er vanskelig å holde på med begge. Jeg er god teknisk, og da går det fint å kjøre terreng også. Noen klarer ikke å sykle terreng på grunn av at de ikke er så gode teknisk, men for min del går det fint, forklarer han.

Neste norgescup i terreng er om tre uker, og Rasmussen håper på å greie å komme inn blandt de ti beste sammenlagt i cupen.

– Etter helga nå, så har jeg satt meg som mål å komme på en topp-ti plassering totalt, men jeg tror jeg kan gjøre det enda bedre også. I helga hadde jeg uflaks, og kunne kommet mye høyere opp enn det jeg gjorde, sier han.

Årets store mål for Rasmussen denne sesongen blir i følge han selv NM i terreng som går av stabelen 18.-19. juli. Der er ambisjonene å ta edelt metall.

– Vi har lovd uttad at vi skal ta medalje, så det har jeg veldig lyst til å klare, men det er egentlig for tidlig å snakke om det nå. Alt må klaffe for at det skal skje. Både treningen i forkant og utstyret under selve rittet, sier Rasmussen.

Han mener at terrengsykling er morsommere enn landevei, fordi det er den sterkeste som vinner.

– På landevei kan man ligge bak å lure hele veien, i mens på terreng er det den beste som stikker av med seieren, i alle fall i det lange løp.