FINNSNES: Folkebladet skrev i november i fjor at kretsen hadde gitt opp å finne arrangører til MG i 2015, og at det dermed ikke kom til å bli noe arrangement i 2015.

Nå er imidlertid MG-fkloken løst ved at Lyngen 3-dagers får status som Midnattsolgaloppen.

Dermed består det som har vært det største orienteringsarrangementet i Nord-Norge siden oppstarten i 1967.

– Det er selvfølgelig veldig positivt. Men det blir et mini-MG. Det blir et begrenset arrangement og vi kalkulerer ikke med mer enn kanskje hundre løpere per løp, sier kretsleder Gunnar Kvaal.

Ikke fire løp

Under storhetstiden til MG har det vært godt over tusen deltagere. MG har også alltid bestått av fire løp på fem dager. I år blir det altså tre løp, hvor alle går i Lyngen.

– Det skar seg litt i år dessverre. Men vi får et arrangement og et tilbud likevel, sier Kvaal.

– Det er et spennende og artig kart på Lyngseidet. Det er et rotete landskap som gir et bra o-terreng.

Godt tilbud

Kvaal er imidlertid fornøyd med det totale tilbudet orienteringsløperne i Troms får i år. Sesongen starter allerede førstkommende fredag med to løp i Sørreisa, og et løp på Stonglandseidet på lørdag.

– Det er mange år siden vi har hatt en så omfattende terminliste som vi har i år. Det totale tilbudet er veldig bra, spesielt nå i vårsesongen.

I 2017 har MG 50-årsjubileum. Planene for det arrangementet har vært jobbet lenge med, og arrangører til jubileumsåret er ikke langt unna å være på plass.

– Vi skal ha det fastsatt innen en måneds tid, slik at vi under MG i Lyngen kan ha det klart hvor det skal være om to år, sier Kvaal.

Han garanterer at MG vil være tilbake til gamle høyder under jubileumsåret.

– Jeg garanterer at det blir og at det blir et stort arrangement.