SKIEN: Etter flere måneder med trening i Spania, samt å ha syklet noen ritt for Andalucia-Trebujena, var de lokale syklerne Erlend Sundstrøm og Steinar Rasmussen i helgen tilbake i Norge for å stille i årets første norgescup.

Og det kunne nesten ikke ha endt bedre for laget med opphav på Hemmingsjord og Svalbard.

På lørdagens temporitt ble Steinar Rasmussen bestemann med 16. plass, mens Erlend Sundstrøm imponerte på søndagens 153 kilometer lange fellesstart med en sterk 7. plass.

- Det viser at vi er sterke og at vi hører hjemme i toppen. I går var det en hard løype, så det var ikke noe flaks at jeg fikk den plasseringen, sier Erlend Sundstrøm til Folkebladet.

Knallhardt

Totalt var det drøye 3.000 høydemeter i søndagens ritt. En løype som ikke var optimal for spurtsterke Sundstrøm.

- Det var opp og ned hele tiden. Det var 170 som startet, men bare 50 som fullførte. Det er ganske mye når to tredjedeler hopper av rittet.

Han endte også på tredjeplass blant U23-rytterne.

- Jeg er kjempefornøyd. Nå er jeg med og kjemper i sammendraget om U23-trøya, sier Sundstrøm.

Forhåndsfavorittene fra Ringeriks-Kraft var det ingen som kunne gjøre noe med. Sundstrøm var i underkant av tre minutter bak vinneren Frederik Wilmann i mål. I spurten om 7. plassen var det imidlertid Salangen-rytteren som var sterkest.

- Det var et sterkt startfelt også, så det gikk overraskende bra, sier Sundstrøm.

Måtte bryte

Steinar Rasmussen gjorde en sterk figur under lørdagens temporitt. Søndag måtte han imidlertid bryte rittet på runde seks av sju.

- Jeg kunne fullført hvis jeg ville og sitte med hovedfeltet inn til mål. Men jeg hadde ikke festet setepinnen ordentlig og satt på ramma under hele rittet.  Da fikk jeg kne- og ryggsmerter. Nest siste runde hadde jeg bestemt meg for å gi meg, sier Rasmussen.

At Sundstrøm var med og kjempet i toppen gjorde valget enklere for Rasmussen.

- Vi visste at vi kom til å få en topp ti-plassering som vi hadde håpet på. Hadde setepinnen holdt kunne vi fått to blant topp ti, mener 26-åringen.

Han er strålende fornøyd med laginnsatsen til Kobba SK.

- Vi er så sterke som jeg har sagt at vi er. Første rittet har vi allerede oppnådd et av to hovedmål vi har satt for sesongen. Nå har vi fått topp ti i norgescupen, så nå mangler vi bare medalje i NM.