ALTA: Etter et surt tap for FK Senja i cupen tidligere i uken, jaktet Salangen revansje når de møtte Alta 2 i Finnmarkshallen i serien søndag.

Altas reserver åpnet best og tok ledelsen. Salangen utlignet imidlertid ved kaptein Snorre Ratkje. 1-1 var også pauseresultatet.

Andre omgang var jevn og kampen kunne bikket begge veier. Avgjørelsen falt imidlertid drøye ti minutter før slutt da Alta 2 kontret inn seiersmålet.

- Vi spiller egentlig en bra kamp. De får 1-0 ganske lett der det er dårlig press fra vår side. Etter at vi utligner er det jevnt og begge lag har flere sjanser, sier kaptein Snorre Ratkje.

Straffebom

Blant annet bommet Salangen på straffe da keeper slengte seg riktig vei på Sondre Tunstads forsøk.

- Dette kunne bikket begge veier. De stilte et bra lag, men vi viser nok en gang at vi er et godt lag. Det som står på papiret har ikke så mye å si når vi går på banen, mener Ratkje.

Blant annet startet Svein-Ove Thomassen, Andreas Markussen, Martin Norbye og Runar Olsen Hustad for hjemmelaget. Alle A-spillere i klubben og til daglig 2. divisjonsspillere.

- Det er selvfølgelig kjipt at de vinner 2-1, men det kunne bikket begge veier, sier Ratkje, som mener Salangen har bevist at de hører hjemme i 3. divisjon.

- Vi gjør en kjempekamp mot Bossekop (2-1 i serieåpningen) og det er ikke avskrekkende mot Senja (1-3 i cupen) heller. Mot Bossekop viser vi at vi er et bedre lag enn dem, et lag som i utgangspunktet sikter høyere enn oss på tabellen. Vi må levere slik vi gjorde mot Bossekop hver gang, sier Ratkje.

- Sur biltur

Salangen reiser med fly tur/retur Alta.

- Greit å slippe en lang busstur etter tap?

- Det er veldig greit. Men det blir en sur biltur hjem fra Tromsø. Vi må bare svelge dette og bli ferdig med det. Det er ikke så mye annet å gjøre.

Salangen møter Bjørnevatn hjemme førstkommende lørdag. Laget fra Øst-Finnmark knuste Skarp hele 6-0 søndag.

- Nå er det ny treningsuke og det blir nok en vanskelig kamp mot Bjørnevatn. Vi må bare levere slik som vi har gjort, sier Ratkje.