ISLANDSBOTN: Siden 2011 har Salmar vært FK Senjas generalsponsor.

Nå er en ny avtale på plass, som strekker seg over tre år.

– Avtalen består av mange forskjellige elementer, men i sum for de tre årene snakker vi nord av én million kroner, sier daglig leder i Salmar Nord, Ørjan Jensen.

Folkebladet-TV: Se alle scoringene i cupkampen Salangen-Senja her

Avtalen innebærer også en prestasjonsrettet bonus. Dersom FK Senja havner på topp fem eller høyere i comeback-sesongen i 2. divisjon er det mer penger å hente fra sponsoren.

– Det må vi klare, sier daglig leder i FK Senja, Odd Lyngmo.

– Det er artig når Senja gjør det godt, så vi har prøvd å henge noen gulrøtter i forhold til å lykkes sportslig, sier Jensen.

– Fantastisk

Lyngmo er naturlig nok glad for millionbidraget fra oppdretts-selskapet.

– Det er helt fantastisk. Vi er avhengige av å få penger inn i klubben. Det er godt å vite at vi har en fast treårsavtale, slik at vi slipper å mase om penger hvert år, humrer Lyngmo.

FK Senja har blant annet kjøpt inn nye drakter til alle lagene i klubben i år, samt at de har oppgradert garderober som har vært nedslitt.

– Det bidrar til at dere får gjort det dere er gode på, sier samfunnskontakt for Salmar i Nord-Norge, Irene Lange Nordahl.

Bevisst valg

Ørjan Jensen forteller at det er bevisst at det er nettopp FK Senja de ønsker å involvere seg med.

– Det har etter hvert blitt mange som banker på døra og ønsker at vi involverer oss. Vi har valgt å gjøre satsingen mot FK Senja. Profilen til klubben var de tydelige på for fire år siden, at det skulle være et tilbud for ikke bare ungene i dette området, men også hele Midt-Troms. Og Senja spesielt, som er vårt kjerneområde. Det er viktig for oss å ha et samarbeid med en klubb som har samme nedslagsfelt som oss.

- Det store engasjementet rundt klubben og i klubben er viktig for oss å støtte opp om. Vi er opptatte av å bidra i omrdet der det er aktivitet, sier Lange Nordahl.

– Hva er sjansene for at avtalen videreføres om tre år?

– Det er her i Midt-Troms vi har tyngdepunktet og det er her vi vil ha det fremover også, så det tror jeg det er stor sjanse for. Men vi må la disse tre årene gå, så tar vi en evaluering med FK Senja når perioden er ferdig, sier Jensen.