TENNEVOLL: Med ny løyperekord på under timen for første gang, satte vinner Finn Hågen Krogh ei tid det skal bli vanskelig å slå med 58 minutter og 35 sekunder.

Bildespesial: Se bilder fra Spanstind rundt 2015

Under timen

Hele fire av herreløperne kom under timen slik at føret var rimelig brukbart i år. Noen hundre meter før mål rykket Krogh i fra Martin Mikkelsen (Medkila IL) og gled uanstrengt over mållinja med Mikkelsen like bak. Også spurtpremien gikk til Krogh som la seg bak store deler av turen over fjellet.

I dameklassen vant Anna Svendsen fra Tromsø Skiklubb Langrenn med ny løyperekord på 1:05:26.2 med salangsjenta Kathrine Kvernmo på andreplass.

Prestisjeløft

Det ble også rekord i antall påmeldte i konkurranseklassen med 90 deltakere.

Flere konkurranseløpere ga uttrykk for at Spanstind Rundt med en verdensmester som vinner løfter turrennets prestisje. Totalt deltok 425 løpere i et vær preget av sludd og snøbyger, noe som gjorde det svært vanskelig å smøre da klister klabbet og tørrvoksen var for glatt. De aller fleste av toppløperne valgte å gå på rubba (smørefrie) ski.