SIRDAL: Fredrik Mack Rørvik var en av få løpere som skjøt ned alle blinkene på fredagens sprint i NM. Likevel var han nesten to og et halvt minutt bak vinner Bjarte Solvang, som skjøt to bom, i mål.

Og det var forholdene som skapte irritasjon og oppgitthet. Etter hvert som løpet utviklet seg ble det bare mer og mer løssnø i løypa.

- Det er en parodi. Det er helt utrolig og komisk. Det er litt sterkt å bruke ordet skandale, men det er ikke langt unna, sier Mack Rørvik til Folkebladet.

Han endte til slutt på en delt 31. plass.

- En skandale

- Hvordan vil du beskrive forholdene?

- Det var 25-30 centimeter med løssnø. Når du skyver får du ingen ting igjen. Det var ille da jeg gikk (startnr. 68), og jeg kan tenke meg at det var helt for jævlig da Marius (Hol, startnr. 172) gikk, forteller 21-åringen.

Og akkurat det kan Marius Hol, som endte på 72. plass, bekrefte.

- Det er en skandale. Det er en parodi av et skirenn. Jeg klarte ikke å gå på ski, så dette var ikke noe skirenn i det hele tatt, sier Hol.

At Fredrik Mack Rørvik er en av de tyngste utøverne i feltet (90-91 kilo) ga ikke akkurat noen fordel til Bardufoss-mannen.

- Jeg er ikke langt unna 0,1 tonn med børse, ski og staver. Det var veldig løst, og det er veldig synd egentlig for jeg er veldig fornøyd med løpet og jeg skjøt veldig bra.

- De som gikk veldig fort i dag ligger på 70 kilo.

- Skal vinne

På normalt hardt føre tror Mack Rørvik at han kunne hevdet seg helt i toppen.

- Hvis det hadde vært slik det bør være, så ville 0-0 holdt til en topp 5-6. Så det er litt blandede følelser nå.

- Men jeg vil ikke fremstå som en bitter type. Dette er en del av gamet og det er bare synd at det blir sånn.

Lørdag avsluttes skiskytter-sesongen for Mack Rørviks del med fellesstart i norgescupen for juniorer.

- Jeg går for seier der. Kroppen kjennes bra ut og jeg skjøt bra i dag. Nå vet jeg nøyaktig hva jeg må gjøre for å treffe. Jeg har lyst til å vise hvem som er sjefen på fellesstart.

- Et slit

Marius Hol forteller at løpet bare ble et slit fra start til mål.

- Folk som var kommet i mål før jeg startet sa at det var helt jævlig å gå. Men jeg gikk positivt ut og bestemte meg for å klinke til. Men jeg merket fort at det var helt ekstremt. Jeg tapte 55 sekunder til første skyting, og jeg er mye bedre enn det. Det er bare kjedelig at det skal bli sånn når det er et NM-løp.

På grunn av snøkaoset som har herjet ble landets beste skiskyttere værfast på flyplassene og kom seg ikke til Sirdal. Derfor er lørdagens jaktstart endret til fellesstart.

- For min del er det bare bra. Hadde det vært jaktstart hadde jeg ikke fått gå. Jeg må bare gjøre det beste ut av det og gutse på i siste løpet, avslutter Hol.

SKANDALE: Marius Hol var ikke nådig i beskrivelsen av NM-løypa. Her fra onsdagens normal. Foto: NM SIRDAL 2015