HOMMELVIK: Fredag gikk startskuddet for årets norgesmesterskap for juniorer. Og for en pangstart det ble for Synne Arnesen, som går i kvinner 17 år.

Utøveren fra Senja ski knuste konkurrentene og tok en overlegen gullmedalje på 7,5 kilometer fristil i junior-NM fredag.

Finnsnes-jenta gikk inn på tiden 21:16,1. Det var 21 sekunder foran sølvvinner Mari Nordlunde fra Follebu og 23 sekunder foran bronsevinner Mathilde Myhrvold fra Vind IL.

- Jeg har det utrolig bra akkurat nå. Dette er den beste dagen min i skiløypa, sier den ferske gullvinneren Synne Arnesen til Folkebladet.

- Jeg kjente allerede i første bakke at jeg hadde dagen. Da var det bare å kjøre på.

Fokusert

Arnesen ledet fra første stavtak. Ved passering halvveis ledet hun med 11 sekunder. Arnesen hadde også en knallsterk avslutning. De siste hundre meterne økte hun ledelsen fra 16 til 21 sekunder i mål.

- Det var en veldig fokusert jente som ble kjørt til start. Hun gjorde jobben, og gikk på hele veien. Hun er sterk både i kropp og sinn, sier hovedreiseleder for Troms, Lill-Grete Bie til Folkebladet.

- Det var veldig motiverende å få positive sekunderinger hele veien rundt. Da både tenkte jeg og håpet at dette skulle holde helt inn, sier Arnesen.

Ifølge reiseleder Bie er det veldig lenge siden sist gang det ble NM-gull til en utøver fra Troms. For henne og resten av støtteapparatet har det vært en lang, men spennende dag.

- Alt startet klokken åtte i morges. Det har vært spennende i mange klasser, og at vi får noen som går helt til topps er ekstra artig.

Tunge løyper

Arnesens klasse startet sist blant de seks forskjellige klassene det konkurreres i under junior-NM. Dermed ble det tunge løyper.

- Det krevde sin mann. Man måtte ha mye styrke for å stå ut to runder, som jentene gikk, sier Bie.

- Det er veldig lite snø her, så det ble is og fem centimeter med sørpe oppå hele veien. Men det gjorde ingenting. Når man tar gull bryr man seg ikke om forholdene, ler Arnesen.

Andre som også markerte seg sterkt på NMs første dag var Lovise Heimdal fra Bardu i kvinner 19/20 år. Hun ble nummer åtte, drøye tre minutter bak vinneren.

Også Sivert Moen fra Mellembygd i menn 17 år gikk et sterkt løp, og ble nummer 19.

- Han var veldig fornøyd. En 19. plass i NM er en veldig bra prestasjon. Spesielt når det er nesten 200 startende i klassen, sier hovedreiselederen.

Beste utøver fra Midt-Troms i menn 19/20 år ble Maximilian Bie, som gikk inn til 38. plass.