HOMMELVIK: På grunn av den pågående streiken i Norwegian, var det litt nervøs stemning i forknat av reisen til Trøndelag.

Alle Midt-Troms sine utøvere hadde i utgangspunnktet tenkt til å fly med Norwegian.

– Men vi klarte å ordne det slik at vi fikk fly med SAS. Det var kun de fra Midt-Troms som måtte ombookes, sier hovedreiseleder Lill-Grete Bie til Folkebladet.

– Det gikk bra til slutt, og vi kom fram i går kveld.

Medaljekandidater

Torsdagen ble brukt til trening og å kjenne på føret og traseen.

– Det er det knyttet stor spenning til. De har kortet ned traséen veldig til i underkant av fire kilometer. Slik at de eldste som skal gå 20 kilometer må gå fem runder. Med 210 startende kan det bli veldig tett, sier Bie.

Hun mener Midt-Troms har mange medaljenadidater på plass i mesterskapet.

– Vi håper på medalje. Men det er mange om beinet. Av de 30 fra Troms, er nok Lovise Heimdal fra Bardu et kort som gjør det veldig bra, og som er på juniorlandslaget. Hun hevder seg både i klassisk og i skøyting, sier Bie.

Senja-krutt

Fra Senja ski trekker hun også frem Markus Johnsgård og Synne Arnesen.

– Markus gjør det godt både på kretsnivå og i Nord-Norge. Synne har gjort det kjempebra, og har sammen med Ingvild Margrete Ofstad fått en topp 3-plassering i norgescupen.

Blant de eldste er Erik Mikkelsen og Torgeir Sulen Hovland, samt Maximilian Bie fra BOIF sterke utøvere i den eldste klassen.

– Ingen av dem vil være fornøyde hvis de ikke når topp 10, sier Bie.