MALAGA: Det går bare en vei for Erlend Sundstrøm og Steinar Rasmussen om dagen, fremover.

På kort varsel ble de bedt om å sykle sitt aller første kontinentalritt sammen med sitt midlertidige spanske lag, Andalucia-Trebujena.

– Det blir veldig spennende. Jeg mener både jeg og Erlend har nivået inne til å kunne overraske, forteller Steinar Rasmussen på telefon fra Spania.

Rittet går i Portugal med over 20 deltakende lag, blant annet det norske proff-laget Team FixIT og svenske Team Bliz-Merida.

Wildcard-plass

Siden rittet har kontinental-status må over 70 prosent av lagene som deltar ha det samme. Andalucia-Trebujena har bare amatørstatus, men har fått en av fire wildcard-plasser som følge av gammel storhet.

– Det hadde vært jævlig artig å kunne gi Team FixIT juling, og sende ut signaler til alle norske lag om at Kobba blir å regne med denne sesongen, sier Rasmussen, i visshet om at tre av sju medlemmer i Andalucia-Trebujena sykler for Kobba så snart sykkelsesongen tar fatt i Norge.

Andalucia-kaptein Eduardo Garcia blir nemlig med på flyttelasset tilbake til Norge i månedskifte april/mai.

Gode muligheter

Steinar Rasmussen debuterte i den spanske cupen forrige helg, som hjelperrytter, og kom i mål like bak hovedfeltet på en ødelagt sykkel. Sundstrøm satt midt i hovedfeltet.

Hemmingsjord-mannen tror både han og klubbkompisen har gode muligheter når de debuterer i et kontinentalritt.

– Vi skal nok få kjørt oss, men jeg har stor tro på at vi skal kunne markere oss. Både jeg og Erlend er sterk nok til å gå i brudd, mener Rasmussen.

– Har det godt

Rasmussen legger ikke skjul på at tilværelsen i den spanske klubben er god, kanskje litt for god.

– Vi har egen massør og sykkelmekaniker, og det blir klargjort skikkelig mat til oss etter rittene, forteller 26-åringen.

– Det er jo dette vi drømmer om å få til i Kobba, legger han til.

– Vurderer dere å bare bli igjen i Spania?

– Jeg kan ikke legge skjul på at vi har det veldig bra her nede, både sportslig og økonomisk. Om vi ikke får til noe med Kobba etter årets sesong så går jeg og Erlend egne veier. Da blir vi i Spania, men som jeg alltid har sagt, vi ønsker virkelig å få til et nordnorsk lag, avslutter Rasmussen.