HARSTAD: HIL skulle i utgangspunktet være med på miniturneringen i Tromsø kommende helg, sammen med blant andre FIL og FK Senja.

Det har i lang tid vært kjent at klubben har slitt med økonomien. Nå er den så ille at klubben ikke har råd til å sende a-laget på treningskampene denne helgen.

- Likviditeten er dårlig. Vi har ikke penger å bruke på treningssamling med kamper i Tromsø. Situasjonen er kritisk, noe som i og for seg ikke er nytt, sier styreleder Frode Henriksen til Harstad Tidende.

- Eneste fornuftige

Prioritet nummer én i klubben er å få skuta på rett kjøl. Sportslig utvalg har derfor forståelse for at klubben ikke kan ta seg råd til de planlagte treningskampene i helgen.

- Vi kom sent i gang med oppkjøringen. Resultatene i kampene så langt viser at vi har behov for kamptrening på det nivået vi skal spille på. Slik sett ville det vært fint å dra til Tromsø. Med tanke på den økonomiske situasjonen, er likevel avlysning det eneste fornuftige, sier Espen Solemdal, styremedlem med plass i sportslig utvalg, til Harstad Tidende.

Sportslig leder Dag-Jøran Olsen tar avgjørelsen til etterretning.

- Vi har full forståelse for situasjonen, og har forklart overfor motstanderne hvorfor vi ikke kan stille, sier han til avisen.

Tromsø IL har også meldt avbud til kampene. Det at både TIL og HIL ikke stiller i helgen, medfører endringer i kampoppsettet.

Slik spilles helgens kamper:

Lørdag kl 13.00: Finnsnes IL - FK Senja

Lørdag kl 15.00: Tromsdalen - Mjølner

Søndag kl 11.00: Finnsnes IL - Tromsdalen

Søndag kl 13.00: Mjølner - FK Senja