STOKKE: Denne helgen gikk Hovedlandsrennet av stabelen i Stokke i Vestfold.

HL er det uoffisielle NM for 15-16 åringer i langrenn, og samlet denne gangen nesten 1.100 deltagere fra nord til sør.

Fornøyd

Troms skikrets sendte 39 deltagere til Vestfold. Og selv om medaljene uteble, er hovedleder for turen, Bjørn Anders Kroken, godt fornøyd med innsatsen til de unge talentene fra Troms.

– Totalt sett er vi godt fornøyd. Vi har mange gode resultater og stor bredde på et høyt nivå. Vi fikk ingen medaljer, men det hadde vi ikke store forhåpninger om heller, sier Kroken til Folkebladet.

Beste individuelle plassering fikk Lasse Brustad Horn fra Senja ski. På fredagens fem kilometer lange fristil kom han på en sterk 8. plass i 15-årsklassen. Klubbkameraten Erik Nicolaisen kom på 18. plass. I gutter 15 år var det hele 348 deltagere som stilte til start.

Solid stafett

Forhåpninger var det til Sofie Schjølset fra Målselv IL. Hun har, i likhet med Brustad Horn, vunnet tre KM-gull av tre mulige denne sesongen.

– Hun har gått veldig godt i år, og 37. plassen hennes på fredag var nok litt svakere enn hun hadde håpet på, sier Kroken.

Da var imidlertid stafetten på søndag en solid opptur for Målselv-jenta, da Troms gikk inn til 9.plass, et minutt bak vinneren.

– Hun fikk sjette beste etappetid, og da gikk hun mot både 15- og 16-åringer. Så det var meget bra, skryter Kroken.

På lørdagens sprint var det også Brustad Horn som fikk den beste enkeltplasseringen. Etter å ha gått videre fra prologen, ble han slått ut i kvartfinalen og endte på 27. plass.

Blant jentene var svært jevnt og hardt å komme videre fra prologen.

– Amalie Storaa Jensen (Bardu IL) var bare åtte tideler fra å gå videre til kvartfinalen, sier Kroken.

Smøre-skryt

En ting som imidlertid gikk som smurt i helgen, var skiene.

– Vi hadde et solid smøreteam. Det var vanskelige utfordringer, hvor skivalget ble gjort bare minutter før start på jentestafetten. Det svingte med rundt null grader, regn og sludd. Men de gikk på rubbeski og hadde veldig gode ski.

Som kjent har Troms hatt to smørere representert i VM på ski i Falun.

– Det er litt akkurat dette som gjør det. Vi har folk med fra ungdommen og oppover. Vi gjør en grundig og god jobb, samtidig som vi satser mye på det.

Turen til HL har også vært med på å bygge en god lagmoral for hele skikretsen.

– Dette er team-byggende. Vi har tradisjon for å ha et sterkt krets-system i Troms og vi hadde en veldig flott tur, sier Kroken.