OSLO: Marielle Kongsvold fikk i helgen selskap av tre andre Øverbygd-utøvere på landslagssamlinga i Oslo.

Samlingen var åpen, hvilket betyr at det åpnes for at utøvere som er potensielle landslagsutøvere kan stille, som var tilfelle med Robin Rognmo Johansen (16), Ragnhild Gundersen (14) og Hanne Wolden (15). I tillegg kommer da Marielle Kongsvold som allerede er på landslaget.

– Det er litt komisk. Hadde noen sagt til meg for fem år siden at Øverbygd kom til å ha fire stykker på landslagssamling så hadde jeg nok flirt av dem, ler trener i Øverbygd Kickboxingklubb, Paul-Erik Kongsvold.

Klubben har tatt hele regninga for reisen og oppholdet i Oslo.

– Det syntes vi var på sin plass, gliser Kongsvold.

– Up and coming

Kongsvold beskriver de tre juniorene som spennende blad, med et stort potensiale.

– Det er utøvere som gir mye av seg selv, presterer og viser stor interesse for å bli skikkelig god og som er ”up and coming”. Og ifølge rapportene jeg har fått så har de visst gjort det bra der nede, forteller Paul-Erik Kongsvold.

Skal en tro Marielle Kongsvold så stemmer rapportene ganske bra. Hun melder om tre unge utøvere som imponerte stort på samlingen i Oslo.

– Alle tre har gjort det veldig bra, og fått veldig gode tilbakemeldinger, forteller landslagsutøveren.

24-åringen sier hun blir både stolt og rørt av de tre ungdommene.

– Det er kjempeartig. Selv blir jeg motivert av å se gløden i øynene deres. Jeg håper flere øverbygdinger ser at det er mulig bare man vil nok.

Skal videreutvikle

Paul-Erik Kongsvold er ikke redd for at klubbens utøvere som markerer seg på høyt nivå skal vokse seg for stor for den lille klubben.

– Det kommer veldig an på, men vi mener vi skal klare å ta vare på dem ganske lenge.

– De ville nok hatt godt utbytte av å flytte til Oslo, men de får en tettere oppfølging her hos oss og det er nok litt av nøkkelen til at de har blitt så god, mener Kongsvold.

Han trekker frem Isabell Ivanov, Lotte Mæhre og Marielle Kongsvold som eksempel på utøvere som har vært i klubben lenge og fremdeles prestert på et høyt internasjonalt nivå.

– Vi mener vi skal kunne holde på og utvikle utøvere videre i Øverbygd til de er i hvert fall 18 år, og det har vi bevist at vi kan, avslutter Kongsvold.