BARDUFOSS: Jobben med å tine telen i bakken inne i storhallen er i full gang. Denne jobben blir trolig avsluttet mandag i neste uke.

Men det er allerede klart at hallen ikke står ferdig til den planlagte A-lagsturneringen i midten av mars. Dermed er denne turneringen flyttet til Tromsø, hvor kampene trolig vil gå på TUIL Arena eller Alfheim.

- Jeg håper hallen skal være klar til påske, sier prosjektleder Geir Gillebo.

God tinejobb

Når tinejobben er ferdig, gjenstår det å gjøre underlaget klart og å rulle ut kunstgresset.

- Når denne jobben er gjort er det godkjenningen fra kommunen og brukstillatelse det står på.

- Hvordan har jobben med tiningen vært?

- Det har tatt litt tid, men det hadde vi estimert også. Leiren gjør at det tar lang tid. Men det har vært gjort en bra jobb, som har vært nøye. Det er viktig så vi ikke får noe is igjen og ikke får noe setninger, sier Gillebo.

Blir dyrere

Han legger heller ikke skjul på at totalkostnaden for hallen blir dyrere på grunn av tinejobben som må gjøres.

- Det er klart det koster, det er også litt av utfordringen. Men vi har rom for dette og har en god dialog med Danske Bank.

I utgangspunktet skulle hallen stå klar i januar. Telen i bakken har imidlertid vært krevende, noe som har gjort at vinterserien ble avlyst og at A-lagsturneringen ble flyttet.

- Vi går utover tiden, men det er telen som gjør det. Vi kunne ha gjort dette fortere, men hallen skal tross alt stå i 40 år. Alt skal være ordentlig, og da betyr ikke en måned eller to til så mye. Det er nok mer spenning hos de som skal ta i bruk hallen, sier Gillebo.