OTEPÄÄ: Bardufoss-mannen har regelrett bommet totalt på standplass under U26-EM i Estland.

På torsdagens normal ble det ni bom på 20 skudd. På lørdagens sprint ble det tre bom på ti skudd, mens søndagens jaktstart ble fulgt opp med åtte bom på 20 skudd.

Det ga henholdsvis 60. plass, 43. plass og 51. plass.

– Spesielt skytingen har jo ødelagt mye. Man er jævlig skuffet rett og slett og får ikke ting til å klaffe. Det skal liksom aldri stemme. Jo flere løp det blir, jo vanskeligere blir det å ta seg ut av bobla, forteller en skuffet Stenersen på telefon fra Estland.

Stenersen fikk sin debut i verdenscupen i Anterselva forrige helg, uten at han imponerte noen.

Det vanskelig spørsmålet på hva som er galt, klarer ikke Stenersen å finne ut av.

– Jeg vet ikke. Det eneste jeg kjenner på meg selv er at jeg er sliten i kropp og hodet. Jeg gleder meg til å komme hjem på onsdag, og ta en uke helt ”off”.

Mye reise

Stenersen har reist rundt i Europa i én måned nå, uten å være hjemme. Totalt sett har han konkurrert nesten dobbelt så mye som normalt.

– Jeg må få litt ro. Det har blitt litt tøffere enn hva man hadde regnet med, innrømmer eksil-nordmannen.

– Har du blåst dine sjanser for å få muligheten i verdenscupen igjen?

– Det er ikke så mye igjen å gjøre det på. Slik det er nå har jeg ingenting i verdenscupen å gjøre. Uansett om jeg blir tatt ut eller ikke.

Motivasjons-trøbbel

26-åringen innrømmer at det tærer på motivasjonen når han gang på gang ikke lykkes i konkurranse.

– Jeg prøver steinhardt hver dag for å motivere meg selv. Men jeg skuffer hver gang med et dårlig løp. Spesielt skytingen er under enhver kritikk. Vanligvis har jeg vært en god skytter, men nå kommer jeg inn i en boble der jeg kan kalle meg en dårlig skytter. Jeg kan så mye bedre, og det er det som irriterer.

– Det positive er at kroppen fortsatt henger med, med tanke på at man har vært borte så lenge. Men det er hodet som er sliten.

EM er imidlertid ikke helt over. Tirsdag avsluttes mesterskapet med stafett.

– Jeg skal takle dette. Det er ikke game over. Noen timer med trening så håper jeg dette skal bli bra igjen.