SILSAND: - Det var tungt å gå. Jeg har trent mye i det siste og har ikke så mye overskudd, forteller lørdagens seierherre i menn 17 år, Markus Johnsgård.

Løperen fra Senja ski kan fortelle om en knallhard konkurranse blant deltagerne i hans klasse.

- Konkurransen er knallhard. I hvert fall her i Midt-Troms. Alle vil vinne, og ingen vil tape, sier Markus Johnsgård Senja ski til Folkebladet.

- Finnes det dårligere tapere i denne klassen?

- Det finnes dårlige tapere, men jeg vet ikke om de gjør så mye ut av seg. De er ikke offentlig dårlige tapere, humrer Pioner-løperen Viljar Simonsen.

Som regel er det forskjellige vinnere i  hvert løp de går.

- Det er jevnt. Det er ikke mange dårlige løpere, men heller ingen i landstoppen. Vi ligger jevnt midt på, sier Simonsen.

- Hva synes du om eget løp?

- Jeg undervurderte løypa litt. Det var en bra første runde, men andrerunden var seig. Jeg hadde trodd at løypa skulle være lettere enn den var.

Staket hele veien

For Sivert Moen fra Mellembygd var det godt å bare komme i gang med skirenn igjen.

- Det var godt å gå fort på ski. Jeg har ikke trent på en stund på grunn av sykdom, så det var godt å komme i gang, sier Moen.

En som kanskje hadde det tyngst av alle var Bendik Krudtå fra BOIF. Han staket seg gjennom de ti kilometerne guttene gikk.

- Det er det tyngste jeg har vært med på, utbryter Krudtå etter målgang.

- Jeg har trent litt staking, så jeg ville prøve dette. Men det gikk jo dårlig i forhold til disse karene, sier Krudtå og sikter til kameratene i 17-årsklassen.

Fin skidag

Med skyfri himmel, et par minusgrader og noe vind, var det en fin skidag på Silsand lørdag.

- En kjempefin skidag med masse deltagere. Det er det meste vi har hatt etter at vi tok opp tråden igjen med å arrangere sonerenn, sier rennleder Ørjan Johnsgård.

I underkant av 170 løpere hadde funnet veien til skistadion på Silsand.

- De siste 4-5 årene vi har arrangert er dette det beste antallet vi har hatt.

Mildvær etterfulgt av kulde har gjort at snøen i løypa er knallhard.

- Hvordan har forholdene vært i dag?

- Jeg tror det har vært relativt greit, men de som har gått fem kilometer og mer måtte nok ha noe i bunnen for å få godt feste, sier Johnsgård.

FORNØYD: Rennleder Ørjan Johnsgård. Foto: Knut Løkse Nilssen