BARDUFOSS: Etter én sesong i 3.-divisjon, er Bardufoss sitt damelag tilbake i 2.-divisjon denne sesongen.

Med Geir Sørensen, Odd Arne Skoglund og Mari Gillebo i det nye trenerteamet, satser laget på et mer profesjonelt opplegg når de i 2015 igjen prøver seg på nivå tre i divisjonssystemet.

– Starten har vært veldig bra. Vi er 18 stykker på trening med godt trykk og høyt nivå. Det ser ut som at det ikke er bare spillerne som har rykket opp og skal være mer profesjonell, men vi skal ha et mer profesjonelt opplegg rundt laget. Det gjør at vi kan gå på med friskt mot, sier trener Geir Sørensen.

Venter på hallen

Treningsfasilitetene i januar har ikke vært de beste, i påvente av at storhallen skal bli ferdig.

Én gang i uken trener laget i Bardufosshallen, to ganger i uka er det styrke-, spenst- og hurtighetstrening på den videregående skolen, mens den siste økta i uka er egentrening.

– Vi gjør så godt vi kan med de forutsetningene vi har, men vi savner og venter spent på at storhallen skal bli ferdig og at vi får trent tre ganger i uka der, sier treneren.

– Vi håper det ikke blir mer forsinket enn det har vært, slik at vi får lagt et godt grunnlag før sesongen starter.

Nye spillere

BOIF-treneren signaliserte tidlig etter sesongslutt i fjor at klubben kom til å jakte på nye spillere fra Midt-Troms foran denne sesongen.

– Vi har vært i dialog med både Senja- og noen Bardu-spillere. I tillegg har vi henvendt oss til gamle BOIF-spillere, men de sikter høyere enn 2.-divisjon.

BOIF har blant annet forsøkt å hente Guro Bell Pedersen. Hun har imidlertid signert for TUIL.

I tillegg har de snakket med Sandra Simonsen.

– Vi har signalisert vårt opplegg og hva vi kan vise. Jeg tror ikke hun har tatt noen avgjørelse. Men hun har mer ambisjoner enn 2.-divisjon, så jeg tror det kan bli veldig vanskelig, erkjenner BOIF-treneren.

Han mener også det er synd at Tromsø-lagene ikke har blitt enige om å satse på et lokomotiv i damefotballen.

– Men jeg regner med at etter denne sesongen vil vi ha et lag fra Tromsø som kan kjempe om opprykk. Da er det naturlig at det er det laget som blir topplaget i Tromsø.

– Hvordan er mulighetene for BOIF å matche Tromsø-lagene i år?

– Det blir steintøft. Men fortsetter vi slik som på treningene, så skal vi virkelig bite godt fra oss. Vi har mye talent i BOIF og hele Midt-Troms som vi kan dra nytte av denne sesongen.

Så snart storhallen står ferdig, kommer BOIF til å spikre flere treningskamper. Blant annet mot flere av Tromsø-lagene.

– Så snart vi får en dato på hallen, så skal vi få mange treningskamper. Da sikter vi både mot Tromsø og sørover mot Harstad og Narvik. Vi har gjort et bevisst valg med å ikke være med i noen vinterserie. Da blir sesongen for lang, avslutter Sørensen.