OSLO: Etappene til årets Arctic Race of Norway ble torsdag offentliggjort på en pressekonferanse i Oslo.

Første etappe går i Harstad, før rittet fortsetter med andre etappe fra Evenskjær til Setermoen.

Tredje etappe starter på Finnsnes. Deretter skal rytterne på en rundtur rundt Senja, før de er tilbake på Finnsnes og sykler mot Målselv fjellandsby, der etappen avsluttes.

Siste etappe går i Narvik.

Dronningetappe

Slik beskriver daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal, de forskjellige etappene:

Etappe 1 (Harstad-Harstad): - Første etappe er på 210 kilometer. Den er lang og flat, mens målgang er i en motbakke.

Etappe 2 (Evenskjær-Setermoen): - 155 kilometerlang, med en krevende bakke midtveis i etappen. Finishen er flat, og den vil egne seg godt for spurtere, som for eksempek Marcel Kittel og Alexander Kristoff.

Etappe 3 (Finnsnes/Senja-Målselv fjellandsby): - Etappen teller 175 kilometer, og kan med rette kalles dronningetappen i årets Arctic Race. Den starter på Finnsnes, og går i en 100 kilometer lang sløyfe rundt på Senja. Det er Norges nest største øy, og kalles for Norge i miniatyr. Senja har også store kontraster i landskapet, med skogdekte vidder, fjell som stuper rett ned, hvite sandstrender og røffe fiskevær. Vi tror dette vil gi uforglemmelite inntrykk på både tv-seere og syklister.

- Etappen avsluttes på toppen av Målselv fjellandsby. På slutten er det en stigning på 3,5 kilometer, med seks prosent stigning. Det blir en god fight den siste bakken, noe vi ser utrolig frem til.

Ruten på Senja går gjennom Svandalen, via Skaland, Ersfjordbotn, Senjahopen, Stønnesbotn og tilbake mot Finnsnes.

Etappe 4 (Narvik-Narvik): - Den store finalen skal skje i Narvik, hvor etappen er 160 kilometer lang. Den starter i Narvik sentrum, før en sykler sørover og kan se majestetiske Hamarøy og blant annet kan se flotte Stetind. Deretter er det tilbake til Narvik sentrum, og en krevende rundløype på 11 kilometer. Denne skal sykles fire ganger, og har en krevende motbakke på 2,5 kilometer.

Hushovd: - Spennende ritt

Ambassadør for Arctic Race of Norway, Thor Hushovd, synes årets rute er spennende, med en spennende miks av spurt og klatring.

- Det er spennende at rittet trolig ikke blir avgjort før siste etappe. Det er en såpass hard bakke der at alt kan skje, sa han på pressekonferansen.

Hushovd vant tidenes første Arctic Race-ritt i 2013, og er offisiell ambassadør for rittet.

- Rittet har betydd mye for meg. Da det ble arrangert for første gang, følte jeg at hele sykkelverdenen kom til Norge. Vi fikk den hjem i stua, og det var en fantastisk liten, men bra reise å være med på, sier Hushovd.

- Det var en kjempesuksess i Lofoten, og det er kanskje det flotteste sykkelløpet jeg har vært med på. Det hjalp jo selvfølgelig på at jeg vant, humrer sykkellegenden.

Ordfører i Lenvik, Geir-Inge Sivertsen, sier dette om nyheten:

- Midt-Troms og Senja har natur og naturopplevelser i verdensklasse. Arctic Race of Norway er et arrangement som tiltrekker syklister i verdensklasse. Det blir en fantastisk kombinasjon og vi er stolte over å ta del i det hele.

SPENNENDE: Thor Hushovd elsker Finnsnes, og synes årets etapper ser spennende ut. Foto: Privat
DRONNINGETAPPE: Knut-Eirik Dybdal beskriver Senja-etappen som en dronningetappe. Foto: Stian Blindheim