BORLANGE, SVERIGE: Etter å ha slitt på standplass så langt i sesongen, håper Torstein Stenersen på at det har løsnet og at det blir verdenscup på nyåret.

– Jeg føler selv at jeg holder nivået til de andre på laget, så jeg satser på å komme med i januar eller februar, forteller Stenersen over telefon til Folkebladet.

Mandag kom uttaket til de neste verdenscuprennene, men der var Stenersen ikke på lista, noe han følte var ufortjent.

– Jeg hadde egentlig regnet med å bli tatt ut på verdenscupen etter jul, men uttaket kom idag og jeg er ikke med på lista. Det er skuffende, forteller han.

Flere gode løp

Stenersen har fått beskjed hos landslagssjefen om hva som skal til for å bli tatt ut.

– Han vil se enda flere gode løp fra meg i Europacupen. Det er utrolig god matching der, så jeg er egentlig OK med det. Det er et beintøft nivå.

Han håper at han kan ta tiden fremover til hjelp.

– Det er bare å jobber seg fremover, og få til enda flere gode konkurranser. Jeg nærmer meg verdenscuplaget med stormskritt, sier Stenersen.

Forbedring

Stenersen gikk forrige uke fire løp i Østerrike. Han åpnet på tirsdag med normaldistanse.

– Jeg åpnet med tre bom på første ligg, og det er jo som å skyte seg selv i foten, ler Stenersen.

Han gikk da inn til en 46. plass etter å ha fått en til bom på siste skyting. På onsdagens sprint åpnet 27-åringen mye bedre, men greide ikke å fullføre helt ut.

– Jeg gikk fort, men ødela det selvfølgelig på siste stående skyting, ergrer han seg.

For Stenersen fikk bare en bom på liggende skyting, men på stående raknet han med tre bom, noe som gjorde at han ikke kom høyere enn som nummer 37.

På den påfølgende sprinten gjorde han det igjen mye bedre. Med kun en bom endte Stenersen på en sterk 12. plass noe han var meget godt fornøyd med. På mixed-staffeten dagen etterpå gjorde han også der er meget god figur.

– Jeg gikk siste etappe og skjøt to fulle hus uten ekstra skudd. Jeg gikk oss opp fra tolvte- til sjetteplass. Det var vedlig fint å avslutte med to gode løp, erkjenner Stenersen.

Nå skal han ta det med ro noen dager, og feire en velfortjent jul.

- Juleribba inntas med god samvittighet sammen med samboeren i Sverige.