SETERMOEN: Med Steilia klar til bruk står Bardu alpinklubb med regionens eneste klargjorte alpintanlegg. Utøvere fra Sortland, Harstad og Tromsø tok i helga den lange turen til innlandet.

– Det er nettopp åpna i Tromsø, og det er bare den minste bakken det går an å kjøre i. Det er mye bedre forhold her, sier Fredrik Håkonsen (12) fra Tromsø til Folkebladet.

Samme rapport avgir Andreas Landsholm fra Harstad.

– I Harstad er ingenting åpent ennå. Det er ikke trakket løyper, så vi må komme hit for å kjøre. Men det er helt greit, her er det kjempeføre, skryter 15-åringen.

– Endelig i gang

Med alt mildværet i høst har det tatt tid før alpinistene har kunne bedrevet sin sport, men nå ser det endelig ut som værgudene har snudd.

– Det er første gang denne vinteren vi i Troms og Nordland er samlet på snø. Det har vært en kjedelig høst med alt for mye mildvær, så vi er kjempeglad for å endelig komme i gang, sier trener og nestleder i Bardu alpinklubb, Morten Hanstad.

Totalt var det 20 alpinister samlet på regionssamlingen i helga.

– I dag har vi kjørt to økter med storslalom og ei økt med slalom, også fortsetter vi med slalom i morgen, forteller Hanstad til Folkebladet lørdag ettermiddag.

– Det er artig å være her. Godt å endelig kunne stå på ski igjen, sier Jonas Eilertsen fra Tromsø.

15-åringen sier regionssamlinga er en god blandig av trening og det å ha det gøy.

– Det er artig å stå på ski, men også god trening, svarer Eilertsen på spørsmål om hvorfor han kommer helt fra Tromsø for å være med på regionssamling.

– Snart helt klar

De unge alpinistene kunne bruke nesten hele bakken i helga. Hanstad forteller at det er like før hele bakken åpnes for bruk.

– Det er snart klart helt opp, men løypa er mer en lang nok slik den er nå. Får vi litt mer snø så blir det bra, da kan ungene som ikke vil stå på ski leke seg i skogen i stede, smiler Hanstad, og sikter til barnefamiliene han håper tar turen til Steilia utover vinteren.